Hisse senedi alım satım uygulaması Freetrade, 50 milyon sterlin yatırım aldı

Londra merkezli, komisyonsuz hisse alım satım platformu Freetrade, Left Lane Capital liderliğinde gerçekleştirilen B Serisi yatırım turunda 50 milyon sterlin yatırım aldı.
Hisse senedi alım satım uygulaması Freetrade, 50 milyon sterlin yatırım aldı

Londra merkezli, komisyonsuz hisse alım satım platformu Freetrade, Left Lane Capital liderliğinde gerçekleştirilen B Serisi yatırım turunda 50 milyon sterlin yatırım aldı. Tura L Catterton ve mevcut yatırımcı Draper Esprit de katıldı. Şirketin değerlemesi, aldığı yeni yatırımla birlikte 366 milyon dolara ulaştı. Alınan yatırım, Freetrade'in uluslararası pazarlardaki büyümesini hızlandıracak ve ekibin ürününü ölçeklendirmesine yardımcı olacak. 

Freetrade, artan sayıda perakende yatırımcısının nakit paralarını hisse senetlerine yatırdığı pandemiden yararlanan fintech şirketlerinden biri oldu diyebiliriz. Mart 2020'de piyasadaki kargaşaya olan ilgide bir artış gören Freetrade, ücretli bir hizmet sunmanın yanı sıra Covid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana uluslararası genişleme için zemin hazırlamaya devam etti. Platform, şu anda üç aylık işlem hacminin 1 milyar sterlini aştığını söylüyor. Şirketin, Londra dışında İsveç ve Avustralya'da da ofisleri bulunuyor. 

Uygulamayı kullanmak da sıradan bir sosyal medya hesabına giriş yapmaktan farksız, zira Freetrade'e giriş yaptıktan sonra dilediğiniz gibi hisse alıp satabiliyorsunuz. Büyük şirketlerin hisselerinden satın almak istiyorsanız, bunu da kısmi hisselerle gerçekleştirebiliyorsunuz. Freetrade, herkesin yatırım yapmasını kolaylaştırmayı hedefliyor. Freetrade'in teknolojisi, perakende yatırımcılara global hisse senedi piyasaları konusunda erişim sağlıyor. Freetrade, yüksek komisyonlar ödemeyi haklı gösteremeyen milyonlarca insan için yatırımı daha erişilebilir hale getiriyor.

2018'de piyasaya sürülen Freetrade'in 600 binden fazla kullanıcısı bulunuyor. Freetrade kurucusu ve CEO'su Adam Dodds, Avrupa çapında milyonlarca yatırımcının yüksek ücretler ödediğini, karmaşık şartlara ve koşullara takılıp kaldığını görmenin acı verici olduğunu; herkesin daha iyi mali sonuçlar elde etmesine yardımcı olmaya kararlı olduklarını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.