Hayatımızın her alanında, belki de dokunduğumuz her şeyde artık dijitali görmek ve yakalamak mümkün. Dijital dönüşüm, özellikle geride bıraktığımız bir yılda ciddi anlamda ivme kazandı diyebiliriz. Zira pandemi döneminde, tüm dünyanın evlere kapanmasıyla insanlar arasındaki her türlü bağ "dijital" sayesinde mümkün oldu ve bu sayede dış dünyadan mümkün olduğunca kopmadan hayatlarımızı idame ettirebildik.
7 ana teknoloji odağında dijital dönüşüm
Bu kapsamda her geçen gün yeni oluşumlarla karşılaşıyoruz ve bahsi geçen bu oluşumlar, belli başlı ana başlıkların altında toplanmış, irili ufaklı girişimler şeklinde karşımıza çıkıyor. Bu girişimlerin bazıları hayatlarımızda tahmin edemeyeceğimiz derecede kalıcı olurken, bazıları ise bilhassa hitap ettiği kesim nedeniyle uzun soluklu olmuyor. Bu yılın başında, alanında deneyimli isimler tarafından kurulan ve 7 ana teknoloji odağıyla çalışmalarına devam eden Cerebrum Tech ise geniş kapsamlı bir dijital dönüşüm şirketi olarak karşımıza çıkıyor.
Yapay zeka, veri analitiği, robotik, blockchain, uygulama geliştirme, AR/VR teknolojileri ve siber güvenlik
Cerebrum Tech, yapay zeka, veri analitiği, robotik, blockchain, uygulama geliştirme, AR/VR teknolojileri ve siber güvenlik olmak üzere 7 ana başlıkta hizmet veriyor. Şirket, geleceği şekillendiren bu teknoloji odaklarıyla şekillenmiş dijital dönüşüm çözümleri sunuyor ve tek bir noktaya odaklanmıyor. Cerebrum Tech ayrıca, sağlık, eğitim, savunma, kamu, finans, üretim, otomotiv sektörlerinde alanında uzman kadrosuyla; dijital dönüşüm projelerinin teknolojik kapsam, zaman, maliyet, insan kaynakları, risk, iletişim ve satın alma planlarının yapılması ve uygulanma aşamasında proje yönetimi ve uygulama danışmanlığı hizmetlerinin verilmesi konularında danışmanlık hizmeti sağlıyor.
Cerebrum Tech'in kurucu ortakları: Dr. R. Erdem Erkul ve Dr. Anıl Çekiç
Cerebrum Tech'in alanında uzman kişiler tarafından hayata geçirildiğini belirtmiştik. Zira kurucu ortaklardan Dr. R. Erdem Erkul, Türkiye'de öncü olduğu işlerin yanı sıra 2008-2009 akademik yıllarında doktora burslusu olarak Harvard Üniversitesi'nde kurulan ve Jane Fountain'ın direktörlüğünde faaliyet gösteren National Center For Digital Government'ta çalışmalarda bulunan bir isim. Massachusetts Üniversitesi'nde kamu politikaları, girişimcilik ve e-devlet konularında akademik çalışmalar yapan Erkul, 2010-2013 yılları arasında Microsoft Türkiye Kamu İşleri, Akademik Programlar ve Sosyal Sorumluluk Programları Direktörlüğü ile 2013-2014 arasında Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nde 79 ülkeden sorumlu Microsoft planlama direktörlüğü görevlerini yaptı.
2014-2018 yılları arasında, Samsung Türkiye Kamu Sektörü ve Kurumsal İlişkiler Direktörü ile ülke sözcülüğü görevlerini de yürüten Erdem Erkul, 2018 Temmuz ve 2020 Kasım ayları arasında Microsoft Türkiye Kamu Sektörü ve Yatırımlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.
Bir diğer kurucu ortak olan Dr. Anıl Çekiç de tıpkı Erdem Erkul gibi alanında uzman bir isim. Lisans eğitimini ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi’nden İşletme (MBA) ve ODTÜ’den Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans derecelerini alan Çekiç, doktorasını Yönetim Bilimi alanında Hacettepe Üniversitesi’nde yaptı. Eğitimde akıllı teknolojileri ve çözümleri kullanarak, ilköğretimden üniversiteye kadar tüm eğitim seviyelerinde öğrenimi kolaylaştırma ve geliştirme üzerine yoğunlaştı. Anıl Çekiç, Tübitak, Siemens, KoçSistem gibi kuruluşlarda görev aldı. Çekiç, Cerebrum Tech kurulmadan önce 10 yıldan uzun bir süredir Microsoft Türkiye ekibinde görev yapıyordu.
Cerebrum Tech ekibine baktığımızda Önder Sezgi, Hakan Akbaş, Meltem Yeğen gibi iş dünyasının yakından tanıdığı birçok isimle de karşılaşıyoruz ve ekibin bu denli deneyimli olması Cerebrum Tech'in gelecek faaliyetleri konusundaki merakımızı da artırıyor.
Ankara ve İstanbul ofislerinin yanı sıra, Silikon Vadisi, Seul ve Londra’da da 3 yurt dışı ofisi bulunuyor
Bu merakın bir diğer nedeni ise şirketin sadece Türkiye'de değil, globalde de ofislere sahip olması. Cerebrum Tech'in Ankara ve İstanbul ofisleri dışında Silikon Vadisi, Seul ve Londra’da da 3 yurt dışı ofisi bulunuyor. Bunların şirket için önemini sorduğumuzda da Cerebrum Tech'in vizyonu hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Cerebrum Tech Kurumsal İletişim Müdürü Ezgi Canpolat, Silikon Vadisi'nin önemli bir teknoloji üssü olduğunu; Seul'un çok önemli gördükleri Asya pazarında temsil kabiliyetini artırmak için bir tercih olduğunu, Londra'nın ise hem Avrupa pazarı hem de ekonomi çevreleriyle temasta kalabilmek adına kurdukları bir ofis olduğunu belirtiyor.
Cerebrum Tech, ürün, çözüm ve hizmetleriyle ülke potansiyeline katkı sağlayarak dünyaya açılmayı hedefliyor. Bu bağlamda yurt dışı ofislerinin olmasını son derece önemli görüyor. Türkiye’de, yerel kullanıcıya önerdiği bir ürünü eş zamanlı olarak Seul’de de kullanıcılara sunuyor. Şirket, globalleşmenin etkisiyle çözümlerini dünya çapında pazarlanabilir kılmak istiyor.
7 milyon dolar değerleme üzerinden 1,7 milyon dolar yatırım aldı
Cerebrum Tech, geçtiğimiz günlerde de 7 milyon dolar değerleme üzerinden 1,7 milyon dolar yatırım aldı. Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. R. Erdem Erkul, aldıkları yatırım sayesinde altyapı çalışmalarını ve operasyonlarını geliştireceklerini söylemiş; uluslararası seviyede bir dijital dönüşüm şirketi olmayı hedeflediklerini de belirtmişti.
Ankara'da kurulan ve bu kadar kısa bir sürede ABD'den Güney Kore'ye, globalde açtığı ofislerle tüm dünyada faaliyet göstermeye başlayan Cerebrum Tech'i büyük bir titizlikle takip ediyor olacağız.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap