Endonezya merkezli fintech Pluang, 20 milyon dolar yatırım aldı

Endonezya merkezli fintech Pluang, Openpace Ventures liderliğindeki B Serisi öncesi turda 20 milyon dolar yatırım aldı.
Endonezya merkezli fintech Pluang, 20 milyon dolar yatırım aldı

Endonezya merkezli fintech Pluang, Openpace Ventures liderliğindeki B Serisi öncesi turda 20 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna, 3 milyon dolarlık A Serisi yatırımı yöneten Go Ventures da katıldı. Şirket, önceki yatırımıyla 1 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığını ve aylık büyümesini hızlandırdığı bilgisini paylaştı. 

Pluang, aldığı yeni yatırımı ise kullanıcılarının farklı kategorilerde tasarruf etmelerine ve yatırım yapmalarına yardımcı olmayı amaçlayan finansal ürünler geliştirmeye devam etmek için kullanacağını söyledi. 

Harvard Business School'da tanışan Claudia Kolonas ve Richard Chua tarafından 2016 yılında kurulan ve merkezi Jakarta'da bulunan Pluang, Endonezya'daki mikro tasarruflara ve mikro yatırım ürünlerine kolay erişim sağlıyor. Kullanıcılar, mobil uygulamaya giriş yaparak, istedikleri zaman hesaplarını kontrol edebiliyor veya para yükleyebiliyor, işlem yapabiliyor veya bu işlemleri nakde çevirebiliyor. Şu anda Pluang, yatırım için altın, ABD hisse senedi endeksleri ve kripto para birimleri sunuyor. Şirket ayrıca, Gojek, Dana ve Bukalapak gibi platformlar için mini uygulamalar da geliştiriyor. 

Pluang'ın kurucusu Claudia Kolonas, kullanıcılarına çok çeşitli varlık sınıflarına basit ve kolay erişim sağlamak için yeni finansal ürünlere odaklanarak 2021 yılında ürün tekliflerimizi genişletmeyi planladıklarını söylüyor. Kolonas, daha önce bu varlık sınıflarının yalnızca Endonezya'daki zenginler için mevcut olduğunu; ancak herkesin birikimlerini artırma fırsatına sahip olması gerektiğine ve yeni ürünlerinin bunu yansıtacağına inandıklarını da sözlerine ekliyor. 

Openpace Ventures kurucu ortağı Shane Chesson ise Pluang'ın son 12 ayda ciddi anlamda büyüme gösterdiğini ve onları desteklemekten mutlu olduklarını söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.