Azerbaycan merkezli hızlı teslimat girişimi Fonibo, DAAL Venture Capital'dan yatırım aldı

Nijat Manafov ve Misir Jafarov tarafından Azerbaycan'da kurulan hızlı teslimat uygulaması Fonibo, Paym.es'e yaptığı yatırımla hatırladığımız Suudi Arabistan merkezli DAAL Venture Capital'dan yatırım aldı.
Azerbaycan merkezli hızlı teslimat girişimi Fonibo, DAAL Venture Capital'dan yatırım aldı

Nijat Manafov ve Misir Jafarov tarafından Azerbaycan'da kurulan hızlı teslimat uygulaması Fonibo, daha önce chatbot temelli bir girişim olan Paym.es'e yaptığı yatırımla hatırladığımız Suudi Arabistan merkezli DAAL Venture Capital'dan yatırım aldı. Fonibo, aldığı yatırımla hizmet alanını genişletmeyi ve yeni kullanıcılar kazanmayı hedefliyor. 

Şu anda sadece Bakü'de faaliyet gösteren Fonibo, müşterilerine 15 dakikalık kısa bir teslimat süresi vaat ediyor. Kısa sürede geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşan hizmet, binlerce kişiye evlerinden çıkmadan süpermarket, restoran ve diğer perakende satış noktalarından ürünlerini kapılarına kadar ulaştırıyor. Hızlı teslimatın arkasındaki hızlı rotasyon planlaması ve otomatik çözümler, Fonibo'nun bu hizmeti herhangi bir deposu olmadan, insanlara sunmasını sağlıyor. 

Fonibo ile kullanıcılar, istedikleri ürünleri sepete ekleyebiliyor ve siparişlerini harita üzerinde seçilen alanda teslim alabiliyor. Platformda, market siparişi, yemek siparişi, eczane siparişi özelliklerinin yanı sıra teslimat özelliği de bulunuyor. Bu da Fonibo'nun pazardaki rakiplerinden "ekspres teslimat hizmeti" özelliği ile ayrılmasına ve öne çıkmasına olanak sağlıyor. Ekspres teslimat yoluyla kullanıcılar mektup, anahtar, belge gibi herhangi bir öğeyi bir noktadan diğerine gönderip teslim alabiliyor. Özetle Fonibo, hem hızlı market siparişi uygulaması hem de kurye uygulaması olarak faaliyet gösteriyor.

Güncellenen uygulamada, sipariş sonrası ürün ekleme veya çıkarma, sipariş veren asistanlarla iletişim halinde kalma gibi seçenekler de sunuluyor.

Uygulama hem App Store'dan hem de Google Play Store'dan indirilebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.