Mobil ve PC için oyunlar geliştiren Tosby Games, 500 bin dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Edindiğimiz bilgilere göre mobil ve PC oyunları geliştirme hedefi ile kurulan yerli oyun stüdyosu Tosby Games, Keiretsu Forum Türkiye’den yatırım aldı.
Mobil ve PC için oyunlar geliştiren Tosby Games, 500 bin dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Girişim ekosistemimizin en önemli parçalarından biri haline gelen mobil oyun girişimleri yatırımlar almaya devam ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre mobil ve PC oyunları geliştirme hedefi ile kurulan yerli oyun stüdyosu Tosby Games, Keiretsu Forum Türkiye’den yatırım aldı.

Tosby Games, Keiretsu Forum Türkiye'nin melek yatırımcılarından 500 bin dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Tosby Games'e ne kadar yatırım yapıldığı ile ilgili detaylar ise paylaşılmadı. Mobil oyunlarını Rollic, PC oyunlarını ise Steam platformu üzerinden oyuncular ile paylaşan Tosby Games, geçtiğimiz yıl Fatih Selim Satılmış ve Ahmet Can Duras tarafından kuruldu.

Tosby Games'in mobil platformlar için hyper casual türünde oyunlar geliştirdiğini de belirtelim. Kuruluşlarından bu yana 7 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen 3 milyon 540 bin TL’lik değere ulaştıklarını belirten Tosby Games kurucu ortağı Ahmet Can Duras, Türkiye'de ve dünyada birçok rakibe sahip olduklarını da paylaştı.

Tosby Games olarak hedeflerinin, mobil oyun tarafında Peak Games gibi tarihi bir exit yaparak ülkemize değer katmak olduğunu da dile getiren Duras, Steam'da dünyadaki büyük oyuncuların arasına girerek Silikon Vadisi ve Japonya’da stüdyolar kurmak istediklerini de paylaştı.

Bütün dünyaya Türk oyun sektörünün ne kadar büyük başarılar gösterebileceğini kanıtlama yolunda emin adımlarla ilerlediklerini de belirten Duras, bu yolda Tosby Games'e inanan ve yatırım yapan Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarına çok teşekkür ettiklerini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.