Canlı online eğitim, etkinlik ve danışmanlık hizmetleri için pazar yeri: Crowia

Crowia’da iş ortakları ve onlara bağlı uzmanlar sanattan kişisel gelişime, sağlıktan teknolojiye, meslek alanlarından spora, doğal yaşamdan yabancı dile, dijitalden finans ve muhasebeye kadar 21 farklı üst kategoride hizmet verebiliyor.
Canlı online eğitim, etkinlik ve danışmanlık hizmetleri için pazar yeri: Crowia

1 yıldan uzun bir süredir, global bir salgının pençesinde boğuşuyoruz. Tüm hayatımızı derinden etkileyen bu dönem, her ne kadar olumsuzlukları beraberinde getirse de dijital dünya için bazı avantajlar sağladı. İş dünyası minimum 5 yılda gerçekleşecek dijital dönüşümü, 1 yıl gibi bir süreye indirgedi. Bu dönemde uzaktan, online iş yapabilmemizi sağlayan tüm şirketler ve girişimler ciddi anlamda değer kazandı. 

Yüzde 100 canlı olarak online etkinlik, eğitim ve danışmanlık hizmetleri

Bu dönemde, özellikle de evde kaldığımız günlerde kendimizi geliştirmek için birçok farklı yöntem denedik ve denemeye devam ediyoruz. 8 Mart'ta yayın hayatına başlayan Crowia, canlı online eğitimleriyle bu alanda kayda değer bir pazar yeri olma konusunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyor; aynı zamanda farklı seçenekler arayanlara güzel bir alternatif sunuyor.

Crowia’yı Türkiye’deki diğer pazar yeri projelerinden ayıran en temel özellik; yüzde 100 canlı olarak online etkinlik, eğitim ve danışmanlık hizmetleri gerçekleştirilebiliyor olması. Crowia’da iş ortakları ve onlara bağlı uzmanlar sanattan kişisel gelişime, sağlıktan teknolojiye, meslek alanlarından spora, doğal yaşamdan yabancı dile, dijitalden finans ve muhasebeye, eğitim ve öğretimden kişisel bakıma kadar 21 farklı üst kategoride hizmet verebiliyor. “Hayata Dair Ne Varsa” sloganıyla insanların herhangi bir konuda aradıkları etkinlik, eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarının karşılanması için hazırlanmış Crowia, yüzde 100 canlı görüşme için kurgulanmış altyapısıyla alanında dikkat çeken bir platform olarak karşımıza çıkıyor.

Progem Danışmanlık tarafından hayata geçirildi

Crowia, bir Progem Danışmanlık girişimi. Progem Danışmanlık ise Türk sermayeli olan ve 2007 yılından bugüne ulusal ve uluslararası alanda yüzlerce kamu, özel sektör kuruluşuna yatırım danışmanlığı yapan bir firma. Progem şirketinin ve Crowia markasının kurucusu 15 yıldır sektörde yer alan Adnan Hacıbebekoğlu, Crowia’nın marka yöneticisi ise 15 yıldır sektörde danışmanlık yapan Hulusi Oflas. Şirket, şu anda 20 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. 

Crowia, fikri 2 yıl önce ortaya çıktı. İlk bir yıl fikrin gelişim süreci devam etti; son bir yılda ise yatırım çalışmalarına başlandı. Projeye özel geliştirilen yazılıma canlı görüşmelerde kullanılmak üzere Zoom entegrasyonu sağlandı. Aracı ödeme şirketi olarak da iyzico tercih edilerek yazılıma entegre edildi.

300’e yakın kategoride online canlı görüşme yoluyla etkinlik, eğitim ve bire bir seans hizmetleri verilebiliyor

22 Şubat’tan bu yana test yayınını sürdüren Crowia, 8 Mart’ta yayına başladı. Crowia’da 300’e yakın kategoride online canlı görüşme yoluyla etkinlik, eğitim ve bire bir seans hizmetleri verilebiliyor. 150’nin üzerinde iş ortağı, bu iş ortaklarına bağlı birbirinden farklı alanlarda 500’e yakın uzmanın Crowia’ya dahil olduğunun altını çizelim. Ekip, Crowia’nın yayına girmesiyle kısa sürede bu sayıların binleri bulacağına 1 yıl içerisinde de 5 binden fazla uzmana ve milyonlarca kullanıcıya sahip olacağına inanıyor.

Crowia kendi öz kaynakları ile hayata geçirilen bir proje ve henüz bir yatırım almadı. Ancak şirketin, yatırım görüşmelerinin devam ettiği bilgisi bizimle paylaşıldı. Hiç şüphesiz kısa bir süre sonra Crowia'nın yatırım haberleriyle de karşınızda olacağız. 

Crowia'nın gelir modeli

Crowia’nın yatırım hazırlık döneminde gelir modeline dair ilgili kamu kurumlarından ve çok sayıda hukukçudan görüş alındı ve tüm iş modeli pazar yeri işleyişine uygun şekilde oluşturuldu. Crowia’da iş ortağı olarak tanımlanan ve vergi mükellefiyetine sahip firmalar, uzmanları aracılığı ile Crowia’da yer alabiliyor. Dolayısıyla gelir modeli iş ortakları ile Crowia arasındaki pay dağılımına dayanıyor.

Gelir modelindeki pay Crowia ve iş ortakları arasında oransal dağılım şeklinde. Ancak pazar yerinin iş ortaklarına sunduğu bir diğer hizmet olan Affiliate Marketing sayesinde iş ortaklarının alacağı oran daha da artırılabiliyor. İş ortaklarına bağlı uzmanların gelir modeli ise bağlı bulundukları firmalarla aralarında yaptıkları anlaşmaya bağlı. Dolayısıyla uzmanların gelir modeline ilişkin sürece Crowia müdahil olmuyor.

Crowia, 2021 yılında ilk yurt dışı pazar deneyimine başlamayı planlıyor

Crowia’nın ilk hedefi hızlı şekilde Türkiye’de güçlü bir marka imajına sahip olmak. Kısa vadede her kategoride alanının en iyisi olan iş ortaklarının ve bu iş ortaklarına bağlı uzmanların Crowia’ya dahil olması hedefleniyor. Açılıştan sonraki ilk ay www.crowia.com adresine 250 bin civarında ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Bu rakamın birkaç ay içinde aylık 1 milyon ziyaretçi seviyesine ulaşması hedefleniyor. Üniversitelerin sürekli eğitim merkezleri ile yapılacak iş birliklerine de önem veren Crowia, bu doğrultuda çok sayıda üniversite ile iş ortaklığı görüşmelerini sürdürüyor. Türkiye’deki çalışmalar devam ederken bir yandan yurt dışı hedef pazarları araştıran Crowia, 2021 yılında ilk yurt dışı pazar deneyimine başlamayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.