4 grafik ile kripto paralara yönelik farkındalık ve sahiplik oranları

Tüm kırılımlar incelendiğinde; katılımcıların yaklaşık yüzde 90 seviyesinde kripto para sahibi olduğu görülüyor. İşlem yapılan kripto paralara baktığımızda ise yüzde 71 ile Bitcoin'in başı çekiyor.
4 grafik ile kripto paralara yönelik farkındalık ve sahiplik oranları

Webrazzi Insights, bu hafta Kripto Para Farkındalık ve Sahiplik raporunu yayınladı. Insights araştırmasının tüm detaylarına buradan ulaşabilirsiniz, bizler öne çıkan başlıklardan bir kısmını sizlerle paylaşıyoruz.

Araştırmaya katılan her 10 kişiden 6'sının kripto paralarla işlem yaptığı görülüyor. Tüm kırılımlar incelendiğinde; katılımcıların yaklaşık yüzde 90'ının kripto para sahibi olduğunu görmekteyiz. Araştırmada dikkat çeken konulardan biri de hakkında pek bilgi sahibi olmayan kişilerin yüzde 87,5'i kripto paraya sahip olduğunu söylüyor. 

İşlem yapılan kripto paralara baktığımızda ise yüzde 71 ile Bitcoin'in başı çekiyor. Bitcoin'i yüzde 60 ile Ethereum ve yüzde 46 ile XRP takip ediyor. Konu hakkında bilgi sahibi olanların Bitcoin işlemleri yüzde 74,5 oranında iken, kısmen bilgi sahiplerinde bu oran yüzde 69 olarak görülüyor. 

Katılımcıların, en yoğun kulandıkları kripto para borsası yüzde 61,1 ile Binance olarak öne çıkıyor. BTCTürk yüzde 51,5 ile ikinci sırada yer alırken, Paribu yüzde 32,3 ile üçüncü sıraya yerleşiyor.

Yurt dışında yaygın bir şekilde kullanılan Coinbase ise yüzde 8,2 ile dördüncü sırada yer alsa da, aradaki fark, kullanıcıların Coinbase'i pek de tercih etmediğini gösteriyor. 

Kripto paralar alternatif ödeme yöntemi olarak kullanılabilir

Katılımcıların yarısından fazlası kripto paraları alternatif ödeme yöntemi olarak kullanmaya sıcak bakıyor. Konu hakkında bilgi sahibi olanlar, yüzde 68,5 seviyesinde alternatif ödeme yöntemi olarak kullanabileceğini açıkladı. Kısmen bilgi sahibi olanlarda ise bu metrik; yüzde 52,3 seviyesinde. 

Raporda kripto para satın alma nedenleri, kripto paralara yatırılan miktarlar, kripto harici sahip olunan yatırımlar ve önümüzdeki bir sene içinde kripto paraları satma niyeti gibi pek çok önemli başlığa yer veriliyor. Raporun devamına buradan ulaşabilirsiniz. 

Demografi ve Metedoloji 

Kripto paralar konusunda derinlemesine bir inceleme yapan Webrazzi Insights, kripto paraları duymuş, farklı bilgi seviyesinde olan; mevcutta kripto parası olsun ya da olmasın 309 kişiyle CAWI yöntemi ile bir araştırma gerçekleştirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.