Makine öğrenimi hızlandırma platformu OctoML, 28 milyon dolar yatırım aldı

OctoML, B serisi yatırım turunda 28 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırım turunun Addition liderliğinde gerçekleştiğini de belirtelim
Makine öğrenimi hızlandırma platformu OctoML, 28 milyon dolar yatırım aldı

Mühendislerin herhangi bir donanım ürünü üzerinde çalışacak makine öğrenimi modellerini otomatik olarak optimize etmelerini sağlayan makine öğrenimi hızlandırma platformu olarak hizmet veren OctoML, B serisi yatırım turunda yatırım aldığını duyurdu.

2019 yılının Temmuz ayında Washington Üniversitesinin açık kaynak kodlu Apache TVM projesi üzerinde çalışan Jared Roesch, Jason Knight, Luis Ceze, Thierry Moreau ve Tianqi Chen tarafından Seattle'da kurulan OctoML, en son geçtiğimiz yılın Nisan ayında 15 milyon dolar yatırım almıştı.

Girişimden edindiğimiz bilgilere göre OctoML, B serisi yatırım turunda 28 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırım turunun Addition liderliğinde gerçekleştiğini de belirtelim. Şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan Madrona Venture Group ve Amplify Partners da B serisi yatırım turuna katıldılar.

Alınan 28 milyon dolarlık yatırım ile birlikte OctoML girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 47 milyon dolara ulaştı. Makine öğrenimi modellerine sahip olan ekipler için hızlandırıcı görevi gören OctoML, modellerin performanslarını otomatik bir şekilde optimize ediyor.

Bu optimizasyon ise makine öğrenimi modellerinin çok daha performanslı bir şekilde çalışmalarını sağlıyor. OctoML'in alınan yatırımı ekibini ve ürününü geliştirmek için kullanacağını da paylaşalım. Şu an için 45 kişilik bir ekibe sahip olan OctoML, yıl sonuna kadar ekibini 70 kişiye çıkarmayı hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.