Google'ın Live Caption özelliği Chrome için kullanıma sunuldu

Chrome için sunulan Live Caption özelliği ile birlikte hem sadece sesli içeriklerde hem de videolardaki konuşmalar gerçek zamanlı bir şekilde yazıya dökülebilecek.
Google'ın Live Caption özelliği Chrome için kullanıma sunuldu

Google'ın herhangi bir ses kaydında yer alan konuşmaları yazıya döken uygulaması olarak karşımıza çıkan Live Caption, ilk olarak Google I/0 2019'da sadece Pixel akıllı telefonları için duyuruldu. Sonrasında ise Android ekosisteminde yer alan başka telefonlar için de sunulan Live Caption, XDA Developers'da yer alan habere göre sessiz sedasız bir şekilde Google'ın internet tarayıcısı olan Chrome'a geldi.

Chrome için sunulan Live Caption özelliği ile birlikte hem sadece sesli içeriklerde hem de videolardaki konuşmalar gerçek zamanlı bir şekilde yazıya dökülebilecek. Bu özelliği kullanmak için Chrome ayarlarında Erişebilirlik kısmından Canlı Altyazı ayarını açmanız gerekiyor. 

Şu an için bu özelliğin sadece İngilizce için kullanılabilir durumda olduğunu da paylaşalım. Özellik aktif edildiğinde ise İngilizce konuşulan herhangi sesli veya videolu içeriği otomatik olarak algılayarak canlı altyazıyı üretmeye başlıyor. Küçük bir pencere olarak karşımıza çıkan canlı altyazı özelliği kısa bir gecikme ile birlikte tüm konuşulanları yazılı bir şekilde kullanıcısına aktarıyor.

Canlı altyazı penceresinin sabit olmadığını ve ekranda istediğiniz noktaya getirebileceğinizi de belirtelim. Live Caption özelliği Chrome'un Mac, Windows, Linux ve Chrome OS versiyonlarında kullanıma sunulmuş durumda. Live Caption özelliği YouTube videolarından tutun da Podcast'lere kadar pek çok içerik için kullanılabiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.