35 milyon euro yatırım alan Fransız lojistik girişimi Cubyn, Avrupa'daki faaliyetlerini artırıyor

Paris merkezli e-ticaret siparişleri için lojistik girişimi Cubyn, Eurazeo ve Bpifrance Large Venture liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 35 milyon euro yatırım aldı.
35 milyon euro yatırım alan Fransız lojistik girişimi Cubyn, Avrupa'daki faaliyetlerini artırıyor

Paris merkezli e-ticaret siparişleri için lojistik girişimi Cubyn, Eurazeo ve Bpifrance Large Venture liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 35 milyon euro yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar DN Capital, 360 Capital, Bpifrance Smart Cities fonu ve BNP Paribas Développement'ın yanı sıra First Bridge Ventures ve Fuse Venture Partners katıldı. 

2014 yılında Adrien Fernandez-Baca ve Mathieu Lemaire tarafından Cubyn, Cubyn Fulfillment ile e-ticaret satıcılarına özel talebe dayalı lojistik hizmeti sunuyor. Şirket ayrıca, SaaS uygulamalarından, depo robotiklerinin geliştirilmesiyle hayata geçirilen gelişmiş optimizasyona kadar ticari lojistik teknolojisi konusunda faaliyet gösteriyor. Platform, stokları entegre etmeye ve senkronize etmeye yardımcı oluyor. CarrierPredict çözümü ile her sevkiyat için en uygun taşıyıcıyı belirlemeyi mümkün kılıyor. Cubyn, kendi hizmetinin, e-ticaret satıcıları için lojistik giderlerini yüzde 30 oranında azalttığını iddia ediyor.

Şirket, aldığı 35 milyon euro değerindeki yatırımı 85 kişilik ekibini, 2021 sonunda 170 kişiye çıkarmak ve Avrupa'daki faaliyetlerini artırmak için kullanacağını belirtiyor. Cubyn, öncelikle İspanya ve Portekiz'de, bu ülkelerin ardından ise İtalya, İngiltere ve Almanya'da faaliyet göstermeye başlayacak. Şirket ayrıca, hizmetini hızlandırmak amacıyla Paris çevresinde 25 bin metrekarelik bir tesis açmayı da planlıyor.

Cubyn kurucu ortağı ve CEO'su Adrien Fernandez-Baca, e-ticaret satıcılarına yalnızca ek gelir sağlamakla kalmadıklarını; aynı zamanda uluslararası hizmetiyle artık onlar için yeni pazarlar açtıklarını belirtiyor. Adrien Fernandez-Baca, an itibarıyla sevkiyatların yüzde 85'inin Fransa'da, yüzde 15'inin ise uluslararası alanda gerçekleştiğini söylüyor. Yeni yatırımla birlikte yeni pazarlara açıldıktan sonra bu oranında yüzde 50 civarına ulaşacağını da sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.