230 milyon dolar yatırım alan e-ticaret pazarlama platformu Yotpo'nun değerlemesi 1,4 milyar dolara ulaştı

Yotpo, F serisi yatırım turunda 230 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 230 milyon dolarlık yatırım ile birlikte girişimin değerlemesi ise 1,4 milyar dolar seviyelerine ulaştı.
230 milyon dolar yatırım alan e-ticaret pazarlama platformu Yotpo'nun değerlemesi 1,4 milyar dolara ulaştı

Odağına e-ticareti ve kullanıcı incelemelerini alan bulut tabanlı bir pazarlama platformu olan Yotpo, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. New York merkezli Yotpo, F serisi yatırım turunda 230 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 230 milyon dolarlık yatırım ile birlikte girişimin değerlemesi ise 1,4 milyar dolar seviyelerine ulaştı.

Geçtiğimiz haftalarda Yotpo'nun 200 milyon doları aşkın bir yatırım aradığı ile ilgili haberler karşımıza çıkmıştı. Kısa süre içinde aradığı yatırımı bulan Yotpo, ekibini alınan yatırım ile birlikte ekibini büyütmeyi de hedefliyor. Girişim tarafından aktarılan bilgilere göre Yotpo ekibine 240 kişi daha eklenecek.

Pazarlamacıların müşterilerine yakın olmalarına ve şirketlerin daha fazla gelir elde etmelerine yardımcı olmak hedefi ile kurulan Yotpo, tüketicilerin markaya ait dijital ortamda ürettiği görüşlerden tutun da teknik sorular hatta fotoğraf gibi içeriklere kadar pek çok veriyi toplayabiliyor.

Omri Cohen ve Tomer Tagrin tarafından 2011 yılında kurulan Yotpo, 230 milyon dolarlık yatırımını Bessemer Venture Partners ve Tiger Global'ın ortak liderliğinde aldığı. Bessemer Venture Partners ve Tiger Global'ın haricinde F serisi yatırım turunda Claltech Investment, Coin Ventures, Hanaco, Vertex Ventures ve Vintage Investment Partners'ın katıldıklarını da belirtelim.

Hatırlatmak gerekirse Yotpo, geçtiğimiz Ağustos ayında yine Bessemer Venture Partners liderliğinde 75 milyon dolarlık yatırım almıştı. Alınan 230 milyon dolarlık yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 406 milyon dolara ulaştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.