PC oyunları için modlar geliştirilmesini sağlayan Overwolf, 52,5 milyon dolar yatırım aldı

2009 yılında Alon Rabinovitz, Gil Or, Nir Finkelstein ve Uri Marchand tarafından kurulan Overwolf, popüler oyunlara kolayca modlar eklenmesine olanak tanıyor.
PC oyunları için modlar geliştirilmesini sağlayan Overwolf, 52,5 milyon dolar yatırım aldı

PC oyunlarına modlar ve ek araçlar oluşturmak isteyen oyuncular için çözümler sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Overwolf, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Overwolf tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 52,5 milyon dolar yatırım aldı.

2009 yılında Alon Rabinovitz, Gil Or, Nir Finkelstein ve Uri Marchand tarafından kurulan Overwolf, popüler oyunlara kolayca modlar eklenmesine olanak tanıyor. 30 binden fazla içerik üreticisine sahip olan Overwolf platformunda bugüne kadar 90 bini aşkın mod geliştirildiğini de paylaşalım.

Girişimden edindiğimiz bilgilere göre Overwolf'un binlerce oyundan aylık aktif 18 milyon kullanıcısı bulunuyor. Bu oyunlar arasında Minecraft, World of Warcraft ve Fortnite gibi oldukça popüler yapımlar da yer alıyor. Pandemi ile birlikte büyüyen şirketlerden biri olan Overwolf, bu dönemde gelirlerini yüzde 300 oranında artırmayı da başardı.

Alınan 52,5 milyon dolarlık yeni yatırım Griffin Gaming Partners ve Insight Partners'ın ortak liderliğinde gerçekleşti. Griffin Gaming Partners ve Insight Partners'ın haricinde C serisi yatırım turuna Ubisoft, Warner Music Group, Meg Whitman, Gen.G kurucu ortağı Kevin Chou, Marker, Intel Capital ve Liberty Media'nın katıldığını da ekleyelim.

52,5 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 74,7 milyon dolara ulaştı. Yatırım ile birlikte yeni servisi olan CurseForge Core'u da duyuran Overwolf, CurseForge Core ile modların oluşturmasını kolaylaştırmak için doğrudan oyunun kendisine entegre edilebilen bir SDK sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.