SPONSORLU

Endeavor Türkiye'nin pandemi etkilerini ölçen anketi, ikinci defa düzenliyor

Girişimcilerin yanıtları ile düzenlenen anket sonucu yeni rapor yayınlanacak
Endeavor Türkiye'nin pandemi etkilerini ölçen anketi, ikinci defa düzenliyor

Endeavor Türkiye, pandeminin girişimcilere etkilerini ölçmek amacıyla gerçekleştirdiği anketlere devam ediyor. İlki 2020 yılında gerçekleştirilen anket ile pandeminin kısa vadeli etkilerini ölçmek amaçlanıyordu. Bu yılki ankette ise pandeminin girişimcilik ekosistemi üzerindeki uzun vadeli etkileri ölçümlenecek. Tüm girişimcilere açık olan ankete buradan ulaşmak mümkün.

Geçen yıl yaklaşık 250 girişimcinin katıldığı online ankette katılımcılara, salgının ticari hayatlarını nasıl etkilediğine ilişkin sorular sorulmuştu. Pandeminin kısa vadeli etkilerini değerlendiren girişimciler, en büyük endişelerinin yüzde 70 ile müşteri kaybı olduğunu belirtmişlerdi. Müşteri kaybını yüzde 49 ile ödemelerin gecikmesi, yüzde 37 ile fon sürecinin sekteye uğraması, yüzde 27 ile yerel ve uluslararası ulaşımın kısıtlanması/önemli toplantıların ertelenmesi, yüzde 25 ekiplerin yönetimi/çalışan güvenliği ve yüzde 23 ile tedarik zincirinde aksamalar takip etmişti. Öte yandan sürecin benzersiz olması ve gelecek öngörüsünün yapılamaması da katılımcıları endişelendiren konular arasındaydı. Geçtiğimiz sene düzenlenen anket sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Merkezi New York’ta olan, etkin girişimcileri destekleyen ve 30’dan fazla ülkede faaliyet gösteren Endeavor Derneği, Türkiye’de 2006 yılından bu yana büyüme aşamasındaki ScaleUp şirketleri tespit ederek büyümelerine ivme kazandırmaktadır. Tüm dünyada 1700’den fazla girişimci ve 3200’den fazla mentörü ağında bulunduran Endeavor’ın, Türkiye’den seçilen 68 girişimi arasında Yemeksepeti, Insider, Gram Games ve son dönemde Zynga’ya satışı gerçekleşen Peak Games, iyzico ve Foriba gibi başarılı şirketler bulunuyor. Detaylar için www.endeavor.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.