Pazar yeri altyapısı sağlayan unicorn girişim Mirakl, Türkiye'de faaliyet göstermeye hazırlanıyor

Kısa zaman sonra ülkemizde de faaliyet gösterecek olan Mirakl ile Türkiye pazarında neleri hedeflediğini ve gelecek planlarını konuştuk. 
Pazar yeri altyapısı sağlayan unicorn girişim Mirakl, Türkiye'de faaliyet göstermeye hazırlanıyor

Pazar yeri odağında bir SaaS platformu olan Mirakl, üreticilere, perakendecilere ve toptancılara pazar yeri yazılımı sunuyor. Kısa zaman sonra ülkemizde de faaliyet gösterecek olan Mirakl ile Türkiye pazarında neleri hedeflediğini ve gelecek planlarını konuştuk. 

Türkiye kısmına geçmeden önce biraz girişimin kendisinden bahsedelim. Temelde online pazar yerleri için altyapı sağlayan bir girişim olan Mirakl, 2011 yılında Adrien Nussenbaum ve Philippe Corrot tarafından Paris'te kuruldu. Paris, Boston, Londra, Münih, Sidney ve Barselona'da ofislere sahip olan Mirakl, bugüne kadar toplamda 393 milyon doların üzerine yatırım aldı. 

Geçtiğimiz Eylül ayında 300 milyon dolarlık bir yatırım alan Mirakl, 2020 yılında 73 yeni müşteri kazandı ve 55 pazar yeri kurulmasına aracılık etti. Mirakl girişiminin değerlemesinin geçtiğimiz Eylül ayı itibarıyla 1,5 milyar dolar seviyelerine ulaştığını da ekleyelim. 

E-ticaret sitelerine yeni gelir kanalı: Pazar yeri

Hem B2B hem de B2C işletmelerin çok hızlı bir şekilde pazar yerlerini kurmaları için altyapı sağlayan Mirakl'ın müşterileri arasında ise ABB, Astore by AccorHotels, Best Buy Canada, Carrefour, Catch, Changi Airport, Darty, The Kroger Co., Leroy Merlin, Maisons du Monde, Metro ve Toyota Material Handling gibi önemli şirketler yer alıyor.

Mirakl'ın toplamda 300'ü aşkın müşteriye hizmet verdiğini de paylaşalım. API tabanlı bir çözüm sunan Mirakl'ı kullanmak için işletmelerin herhangi bir spesifik altyapıya sahip olmaları da gerekmiyor. Mirakl tarafından edindiğimiz bilgilere göre pazar yeri kurma projeleri ortalama olarak 3 ila 6 ay arasında sürüyor. 

Türkiye pazarının diğer pazarlara oranla pazar yerleri açısından olgun bir pazar olduğunu belirten Mirakl, ülkemizdeki çoğu oyuncunun pazar yeri modeline hakim olduğunu belirtti. E-ticaret satıcılarının büyük pazar yerleri ile rekabet halinde olduğu bir gerçek.

Perakendecilere kendi pazar yeri platformlarını oluşturmalarına olanak tanıyan teknoloji ve uzmanlık sunan Mirakl, e-ticaret satıcılarının pazar yerleri ile mücadele etmesini kolaylaştırmayı hedefliyor. Mirakl'ın ülkemizdeki temel hedefi ise Türk e-ticaret oyuncularının büyümelerini hızlandırarak Türkiye'yi Avrupa'nın önde gelen pazarlarından biri haline getirmek. Ülkemizdeki müşterilerine daha iyi bir hizmet vermek isteyen Mirakl'ın İstanbul'da bir ekip kurduğunu da belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.