Turkcell, lokasyondan bağımsız Esnek Çalışma Modeli’ni duyurdu

Turkcell’in çalışanları ile birlikte geliştirdiği Esnek Çalışma Modeli’nde çalışanlar istedikleri kadar uzaktan, istedikleri kadar da ofisten çalışabiliyorlar.
Turkcell, lokasyondan bağımsız Esnek Çalışma Modeli’ni duyurdu

Pandemi ile birlikte iş dünyasındaki en önemli değişim belki de şirketlerin uzaktan ve hibrit çalışmayı kalıcı hale getirmesi, bunun için gerekli altyapıları sağlayarak hızlı bir şekilde aksiyon alabilmeleri oldu. Pandemiden önce hayatımızın bir parçası haline dönüşmesi yıllar sürebilecek olan bu çalışma yöntemi, pandemi globaldeki 1. yılını doldururken neredeyse her şirket için kalıcı hale gelmeye başladı. 

Hem globalde hem de ülkemizde farklı örneklerini gördüğümüz uzaktan çalışma yöntemlerine Turkcell de bir yenisini ekledi. Turkcell’in çalışanları ile birlikte geliştirdiği Esnek Çalışma Modeli’nde çalışanlar istedikleri kadar uzaktan, istedikleri kadar da ofisten çalışabiliyorlar. İşinin gereklilikleri lokasyon bağımsız üretmeye uygun olan Turkcell çalışanları, ister uzaktan çalışıyor, isterlerse Turkcell ofislerini tercih edebiliyor. Esnek Çalışma Modeli’nde çalışanlar istedikleri zaman yurt içinden veya yurt dışından da çalışma hayatlarına devam edebiliyor. Turkcell ise bu çalışma modeli için ofislerini her zaman açık tutarak tüm hizmetlerini kesintisiz olarak sunuyor.

Daha önce Turkcell'in Hukuk ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir ile kısa bir süre önce Webrazzi'ye özel, bugün "mobil çalışma" olarak adlandırdığımız, uzaktan çalışmayı mümkün kılan esnek modelin yeni nesil çalışan adayları için şirket seçiminde en önemli tercih sebeplerinden birisi haline geldiğini söylemişti. Bu da şirketin neden bu modele geçtiği konusunda bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. 

Serhat Demir, Esnek Çalışma Modeli ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor:

2016 yılında çalışanlarımıza hem "mobil çalışma" hem de "ofistasyon", yani Turkcell’in farklı lokasyonlarındaki ofislerinde çalışma imkânı sunmaya başlamıştık. Yaklaşık 5 yıldır haftada 1 gün uzaktan çalışıyoruz. Pandemi sonrası oluşan yeni dönemde yaptığımız anketler ve birebir görüşmelerle çalışanlarımızın fikrini alarak bu modeldeki tüm sınırları ortadan kaldırmaya karar verdik. Çalışanlarımız artık istedikleri yerden istedikleri kadar çalışabilecekler. Bu esnek modele uygun olarak uzaktan çalışma ihtiyaçlarına çözüm sunan Turkcell Life uygulamamız sayesinde ofis hayatını çalışanlarımızın cebine taşımış olduk. Esnek Çalışma Modeli’mizle çalışanlarımızın konforunu ve verimliliğini artırmayı, aynı zamanda en iyi çalışma deneyimini sunmayı amaçlıyoruz.

Dijital Ofis modülünde tüm esnek çalışma çözümleri bir arada sunuluyor

Esnek Çalışma Modeli’ne uygun olarak çalışanların ihtiyaçlarını hızlı ve kolay bir şekilde karşılamalarını sağlayan Turkcell Life uygulamasına eklenen yeni "Dijital Ofis" modulü ile tüm esnek çalışma çözümleri bir arada sunuluyor. Turkcell çalışanları ofislerindeki istedikleri masa veya toplantı odasını ya da kendi araçları ile geldiklerinde otopark için rezervasyonlarını uygulamayla gerçekleştirebiliyorlar. Turkcell Life-Dijital Ofis’i sadece ofis ihtiyaçları için değil; isterlerse kuaför, spor salonu, doktor, pedagog, diyetisyen, psikolog randevusu almak için de kullanabiliyorlar.

Esnek Çalışma Desteği de sunuluyor

Turkcell, esnek çalışma ortamını iyileştirmek amacıyla tüm çalışanlarına her sene yenilenen “Esnek Çalışma Desteği” de sunuyor. Bu destek ile çalışma ortamı gereksinimlerinin karşılanmasına destek olunuyor. Ayrıca çalışanların ev internet ihtiyaçları karşılanıyor ve ilave çalışan kampanyaları ile ek imkanlar sunuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.