Jeff Bezos'un Earth Fund'ının CEO'su belli oldu

Bezos Earth Fund'ın CEO haberini Instagram üzerinden yaptığı bir paylaşım ile duyuran Jeff Bezos, Bezos Earth Fund'ın başkan ve CEO pozisyonunda Dr. Andrew Steer'in yer alacağını paylaştı.
Jeff Bezos'un Earth Fund'ının CEO'su belli oldu

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Amazon kurucusu Jeff Bezos'un iklim kriziyle mücadele için Bezos Earth Fund isimli 10 milyar dolarlık fon ayırdığını sizlere geçtiğimiz yılın Şubat ayında aktarmıştık. Bezos Earth Fund'ın duyurulmasından yaklaşık bir yıl sonra ise fonun CEO koltuğunda kimin oturacağı belli oldu. 

Bezos Earth Fund'ın CEO haberini Instagram üzerinden yaptığı bir paylaşım ile duyuran Jeff Bezos, Bezos Earth Fund'ın başkan ve CEO pozisyonunda Dr. Andrew Steer'in yer alacağını paylaştı. Hatırlatmak gerekirse Bezos Earth Fund ile dünyanın doğasını korumak ve muhafaza etmeye yardımcı olmak için gerçek bir ihtimal sunan bilim insanlarının, aktivistlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektörün finanse edilmesi hedefleniyor.

Bezos Earth Fund'ın 2030 yılına kadar bilim insanlarının, aktivistlerin ve sivil toplum kuruluşlarına toplamda 10 milyar dolar finansman sağlayacağını da ekleyelim. Bezos Earth Fund'a liderlik edecek olan Dr. Andrew Steer, son 8 yıldır global araştırma örgütü World Resources Institute'ün (WRI) CEO'luğunu üsteleniyordu.

Bezos Earth Fund'a CEO olarak katıldığı için kendini çok şanslı hissettiğini dile getiren Bezos Earth Fund CEO'su Dr. Andrew Steer, iklim ve doğa krizlerinin önüne geçebilmek için insanlara odaklanarak sistematik bir şekilde değişimi sağlamaya çalışacaklarını da dile getirdi. Yaratıcı girişim ve fikirlerin finansman eksikliği nedeniyle zor durumlar yaşadığını belirten Steer, Bezos Earth Fund'ın bu noktada girişim ve fikirlere yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.