Salgın ile birlikte hayatımızdaki en önemli değişikliklerden biri, uzaktan çalışma, işleri evlere taşıma ve bunu neredeyse kalıcı hale getirme oldu. Bu durum da özellikle uzaktan çalışmayı kolaylaştıran uygulamaların, ciddi bir yükselişe geçmesine imkan sağladı. Hepimizin yakından tanıdığı Zapier de bu uygulamalardan biri. Zira Zapier, Gmail, Slack, Mailchimp ve 3000’den fazla sık kullanılan uygulamayı birbirine bağlayan bir otomasyon aracı olarak faaliyet gösteriyor.
Şimdi ise TechCrunch'a paylaştığına göre Zapier, no-code eğitim hizmeti ve topluluğu Makerpad'i satın aldı. Ancak anlaşmanın şartları açıklanmadı. Bu satın almanın Zapier'in ilk satın alması olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Anlaşma sonrasında Makerpad'in aynı şekilde faaliyet göstermeye devam edeceği ve herhangi bir değişiklik olmayacağı söyleniyor.
Şu anda 400'den fazla çalışanı bulunan Zapier, Makerpad satın alması ile hizmetine doğrudan kullanıcı eklemeye yardımcı olabilecek ve belki de dolaylı olarak toplu havuzunu oluşturabilecek.
İşin belki de en ilginç yanı, Zapier'in Makerpad'i satın almaya karar vermesine neden olan etkenin bir tweet olması. Walter Chen adlı kişinin attığı tweet sonrasında Zapier CEO'su Wade Foster, Makerpad CEO'su Ben Tossell'a ulaşıyor ve satın alma aslında oldukça kısa bir sürede gerçekleşiyor. Foster, Tossell'ın çalışmalarını uzun süredir takip ettiğini de sözlerine ekliyor.
https://twitter.com/smalter/status/1305965400061087745?s=20
Zapier CEO'su Wade Foster, Forbes'a verdiği röportajda şirketinin mümkün olduğu sürece yatırım almasını istemediğini de belirtiyor. Bununla birlikte yatırımcılar, Zapier'e fazlasıyla ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz yaz Zapier, yıllık olarak yinelenen gelirde 100 milyon dolara ulaştı ve bu sayı şimdiye kadar 140 milyon doları geçti. Her ne kadar Zapier, yatırım almaya sıcak bakmasa da yatırımcılar bir şekilde işin içine dahil oldu. Sequoia ve Steadfast Financial, Zapier'in bazı orijinal yatırımcılarından 5 milyar dolar değerinde hisse satın aldı.
Son olarak Zapier'in işe alımları ve çalışanlarını desteklediğini de belirtelim. Buna göre Zapier çalışanları, yılda iki kez belirli hedeflere ulaşmaları halinde şirketin kârından ikramiye almaya hak kazanıyor. Bu da şirketin çalışanlarını destekleme şekillerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap