SPONSORLU

Dijital Pazarlamada Fark Yaratan Markalar LIFT AWARDS 2021’de Buluştu

Insider Kişiselleştirme Indeksi verilerine göre belirlenen bu yılın kazananları.
Dijital Pazarlamada Fark Yaratan Markalar LIFT AWARDS 2021’de Buluştu

Insider, her yıl müşteri deneyimine yön veren sektörün lider markalarını bir araya getirdiği LIFT AWARDS etkinliğini bu yıl 4 Mart’ta online olarak gerçekleştirdi. “En Etkili Segment Kullanımı”, “En Başarılı 360 Derece Müşteri İletişimi” gibi pek çok kategoride en başarılı markalar ödülleri ile buluştu. TEGV’e bağış yapılarak katılımın sağlandığı etkinlikte toplam 225 çocuğun nitelikli eğitime ulaşmasına destek olundu.

“Türkiye, Insider hikayesinin başladığı yer. Dolayısıyla bizim için Türkiye’de olmak, Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmek her zaman çok heyecan verici,” diyerek Silikon Vadisi dışından da globale gidebilmiş yazılım şirketleri çıkabileceğinden bahseden Insider Kurucu Ortak & CEO’su Hande Çilingir, açılış konuşmasının ardından Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu ile keyifli bir panel gerçekleştirdi.

“Hızlanan dijital transformasyon yolculuğuna ülkelerin, organizasyonların ve dijital pazarlama ekiplerinin adaptasyonu nasıl başarılı olur?” konulu panelde Keteloğlu ve Çilingir, dijital pazarlama alanında 2021 ile ilgili öngörü ve tavsiyelerini paylaştı. “En büyük önceliklendirilmesi gereken konu, tüketici merkezli düşünmeyi bütün iş yapış biçimlerinin içerisine sirayet ettirme. Tüketici deneyiminden feragat eden bir yaklaşım hiçbir zaman yürümez, kabul görmez. Tüketici odaklı yaklaşım, şirket kültürünün ana DNA parçalarındandır,” diyen Keteloğlu, aynı zamanda eğitimden e-ticarete kadar her alanı etkileyen pandemi ile birlikte doğru bilgiye erişimin, mobilite raporlarının ve büyük veri işlemenin öneminin de iyice arttığından bahsetti. 

Panelin ardından Prof. Dr. İlber Ortaylı canlı yayına bağlanarak tarihe baktığımızda yaşanan krizler sonrası değişen insan davranışları ve iletişimden bahsederek pandemi sonrası yeni dünyanın düzeni ve ayakta kalma yolları hakkında engin bilgi ve deneyimlerini aktardı. “Bunu da atlatacağız, mühim olan bundan sonra tekerrür etmemesi için alınacak tedbirler.” diyen Ortaylı, Türkiye ve dünyadaki sağlık sektörü hakkında karşılaştırmalı olarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

Aynı zamanda Insider 2020 Dijital Trendler Raporu prömiyerinin de gerçekleştiği etkinlikte katılımcılar, Türkiye’nin globaldeki konumuna dair sektörel verilere ve trendlere de öncelikli olarak erişti. Oturum Adedi, Hemen Çıkma Oranı, Sitede Kalma Süresi, Dönüşüm Oranı gibi metriklerde pandeminin Türkiye ve globaldeki etkilerinden bahseden İlkem Erul (Account Lead, Insider), seyahatten otomotive farklı sektörlerin aylık performanslarını da değerlendirdi. 4. çeyrekte seyahat sektöründeki dönüşüm oranları globalde %4 düşerken Türkiye’de geçtiğimiz yıla göre %34 gibi önemli bir düşüşün yaşanması, mobil uygulama bağlılığında restoran ve süpermarket zincirlerinde 2019’a göre yaşanan artış gibi önemli verileri de içeren rapora buradan ulaşabilirsiniz.

Etkinliğin sonunda gerçekleşen ödül seremonisinde ise dijital pazarlamada fark yaratan markalar 18 farklı kategoride ödülleri ile buluştu. 

Insider Kişiselleştirme Indeksi verilerine göre belirlenen bu yılın kazananları ise şöyle: 

En İyi Platform Kullanımı - MediaMarkt

En Başarılı Web Push Kampanyası - Renault

En Etkili Dinamik İçerik Üretimi - Vestel

En Etkili Segment Kullanımı - ebebek

En Fazla Veri Analizi & Kullanımı - addax, 

En Çok Etkileşim Alan E-Mail Kampanyası - Papara

En Yaratıcı İçerik Üretimi - Boyner

En İyi Ürün Öneri Algoritması Kullanımı - Derimod

En Başarılı 360 Derece Müşteri İletişimi - Altınyıldız

En Etkili Kullanıcı Yolculuğu Tasarımı - Enuygun

En İyi Mobil Uygulama Kişiselleştirme Stratejisi - Koçtaş

Mobil Uygulamada En Yüksek Etkileşim Oranı - BtcTurk

Mobil Uygulamada En Kapsamlı Yapay Zeka Kullanımı - Mavi

Mobil Uygulamada En Başarılı Dönüşüm Oranı - Bilyoner

Yılın Influencer/Mentor İş Ortağı - Alper Güçer - Poligon Interactive

Yılın Ajans İş Ortağı - AnalyticaHouse

Yılın Çözüm İş Ortağı - Inveon

Yılın Teknoloji İş Ortağı - T-Soft

Insider, hem Türkiye hem de globalde gerçekleştirdiği  kapsamlı etkinliklerle dijital trendlerin nabzını tutmaya devam ediyor. Bakalım bu yıl hangi markalar müşteri deneyimlerinde fark yaratıp sektör trendlerine yön vermeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.