Bütünleşik sigorta modelleri müşterilerin sigortaya daha yakın olmasını sağlayabilir

Sigorta sektörünün teknoloji altyapısı genişlerken kategoriler arası iş birliklerini de daha sık duymaya başladık. Bütünleşik sigorta modelleri ile desteklendiği durumda sektörün daha da büyüyeceğini düşünmekteyiz.
Bütünleşik sigorta modelleri müşterilerin sigortaya daha yakın olmasını sağlayabilir

Sigorta ürünlerinde sunulan faydaların hemen algılanamaması ve geleceğe dair bir koruma sağlaması, müşterilerin sunulan faydalarla ödedikleri primler arasındaki ilişkiyi kurmasını zorlaştırıyor. Ürün ve hizmetlerin genel olarak anlaşılması zor, esnek olmayan ve ekstra maliyet getiren nitelikte olduğunun düşünülmesinin de büyük etki yarattığı bu durum karşısında sigorta ürünleri daha modern bir yaklaşımla yeniden şekillenmeye başlıyor. 

Insurtech yatırımların geçen sene de artarak devam etti. İş birlikleri, ortaklıklar ve satın almaların yanı sıra kullanım bazlı sigorta poliçeleri başta olmak üzere yeni ürünlerin artması da sigortadaki çeşitlenmeyi artırdı ve artırmaya devam ediyor. Insurtech'ler de dahil olmak üzere sigorta şirketlerinin daha inovatif modellere yatırım yapması ihtiyacı olduğu da bu noktada kesinlik kazanırken "bütünleşik sigorta" olarak çevirebileceğimiz embedded insurance modeli paylaşımlı ekonomiden daha çok bahsettiğimiz son dönemde sektör için güzel bir alternatif sunuyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.