Yeni nesil yatırım uygulaması Midas, 1 milyon dolar tohum yatırım aldı

Yakın zamanda Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisansını alan ve beta sürecine başlaması beklenen Midas, yatırım aldığını duyurdu.
Yeni nesil yatırım uygulaması Midas, 1 milyon dolar tohum yatırım aldı

Komisyonsuz Türk ve Amerikan hisse senedi alım satımına odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Midas'ı ilk olarak geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Yakın zamanda beta sürecine başlaması da beklenen Midas, yatırım aldığını duyurdu.

Girişim tarafından edindiğimiz bilgilere göre Midas, Denizbank’tan 1 milyon dolar tohum yatırım aldı. Midas'ın değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilginin paylaşılmadığını da ekleyelim.

Kısa süre önce Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisansını da alan girişim, Türk hisselerinde belli bir hacme kadar komisyonsuz, Amerikan hisselerinde ise yalnızca çok küçük bir sabit ücret ile komisyonsuz işlem imkanı sunuyor. Midas'a yapılan 1 milyon dolarlık tohum yatırımın Deniz Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun ilk yatırımı olduğunu da ekleyelim. 

Deniz Ventures yatırımı ve Denizbank iş birliği ile en güvenli yatırım deneyimini hedeflediklerini dile getiren Midas kurucu ortağı ve CEO'su Egem Eraslan, bu yatırımın banka standartlarında güvenliği hedefleyen Midas için büyük bir adım olduğunu da paylaştı.

İnovasyon ve girişimcilik çalışmalarını 360 derece desteklemek üzere Deniz Ventures yatırım fonunu kurduklarını ve bu çatı altında hem DenizBank kurumundaki hem Türkiye’deki girişimcilik ve inovasyon ekosisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten DenizBank Dijital Kuşak Bankacılığı ve Deniz Akvaryum İnovasyon & Girişimcilik Merkezi Grup Müdürü Gürhan Çam, ilk yatırımlarını Midas ile gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını da paylaştı. Son olarak ilerleyen dönemlerde Midas platformunu deneyimlediğimiz bir içeriği sizlerle paylaşacağımızı de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.