Yeni nesil batarya teknolojilerine odaklanan Batron Enerji, 18 Milyon TL değerlemeyle köprü yatırımı aldı

Batron Enerji, Hüseyin Karayağız, İbrahim Ulukaya ve Mustafa Özçilingir'in lider yatırımcılığında TRANGELS, ERBAN ve Kültepe Yatırım tarafından köprü yatırımı aldı. 
Yeni nesil batarya teknolojilerine odaklanan Batron Enerji, 18 Milyon TL değerlemeyle köprü yatırımı aldı

Yeni nesil batarya teknolojileri geliştirme hedefi ile kurulan Batron Enerji, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre Batron Enerji, Hüseyin Karayağız, İbrahim Ulukaya ve Mustafa Özçilingir'in lider yatırımcılığında TRANGELS, ERBAN ve Kültepe Yatırım tarafından köprü yatırımı aldı. 

Söz konusu yatırımın 18 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. Batron Enerji'nin ne kadar yatırım aldığı ile ilgili finansal detaylar ise paylaşılmadı. 2018 yılında bir tohum yatırım da alan Batron Enerji, Teknogirişim sermayesi desteği programı ile kuruldu. 

Paylaşılan bilgilere göre Batron Enerji'nin aldığı ilk yatırıma oranla değerlemesini 6 katına çıkardığını da ekleyelim. Beyaz yaka çalışan sayısını 5 katına çıkaran Batron Enerji, aldığı yeni yatırımla birlikte takımını daha da güçlendirerek Teknopark'ta yer alan ofisine ilave olarak 2 bin m2’lik Ar-Ge ve Ür-Ge tesisinde 2022 yılı içinde seri üretime geçmeye de hazırlanıyor.

Konutlar ve ofisler için akıllı batarya, elektrikli araç şarj istasyonu, akıllı direk, mobil şarj aletleri ve yüksek teknoloji Li-Ion batarya sistemleri geliştiren Batron Enerji, ayrıca insansız araçlar, askeri cihazlar, tekneler, dronelar ve tıbbi cihazlar tarafından kullanılan batarya sistemleri üzerinde de çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.