OTT'lerde içeriğin önemi devam ederken farklı fiyatlandırma modelleri de daha çok görülebilir

OTT servislerinin sayısı ve içerik sayısı da artarken müşterilerin de farklı gündemleri ortaya çıkmaya başladı. İçeriğin önemi devam etmekle birlikte birden fazla servisi idare etmek için operatörlerin yeni yollar bulması gerekebilir.
OTT'lerde içeriğin önemi devam ederken farklı fiyatlandırma modelleri de daha çok görülebilir

Video platformlarında 5 senelik abone hedefi neredeyse 1 sene içinde tamamlandı. Sene sonunda yılbaşı ya da "holiday" içeriklerinin artması ve Mandalorian'ın ikinci sezonunun gelmesinin de abone sayısının artmasına yardımcı olduğu söylenirken diğer yandan müşterilerin tercihinde içeriktense birden fazla platforma erişimle aylık bütçe yönetimini ve hesapları kontrol etmek daha öne çıkmış gibi görünüyor. 

Servislerdeki içeriklerin önemi hala yerini korumakla birlikte farklı faktörlerin daha ön sıralara taşındığını görüyoruz. Kullanıcıların yeni içerik arayışı da hem hızlı tüketime hem de heyecanlandıran içeriklerin giderek daha azalmasına da bağlanabilir. Kendi adıma yaklaşık son 1 senedir yeni ve heyecan verici çok az içerikle karşılaştım ancak 80'lerden filmleri tekrar keşfetmek daha çok keyif verdiği için yeni bir platform çıksa eski ve her yerde bulunmayan içerikleri sunan bir servise para ödemekten çekinmem gibi geliyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.