MaQasid ve Fonbulucu, 15 milyon TL'lik Kitle Fonlama Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nu kurdu

MaQasid Portföy Yönetimi ve Global Kitle Fonlama Platformu iş birliği ile kurulacak olan Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun büyüklüğü ise 15 milyon TL olacak.
MaQasid ve Fonbulucu, 15 milyon TL'lik Kitle Fonlama Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nu kurdu

MaQasid Portföy Yönetimi ve Fonbulucu.com‘un çatı şirketi olan Global Kitle Fonlama Platformu, Kitle Fonlama Kampanyası yapan girişimlere yatırım yapmak amacıyla Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurmak için anlaşmaya vardıklarını duyurdular.

Paylaşılan bilgilere göre MaQasid Portföy Yönetimi ve Global Kitle Fonlama Platformu iş birliği ile kurulacak olan Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun büyüklüğü ise 15 milyon TL olacak. Söz konusu fonun kurulduğunu ve bazı değişiklikler için SPK’dan onay alınması sürecinin başladığını da ekleyelim.

En fazla 60 gün içinde bu izinlerin alınacağının ve fonlama işlemlerinin başlanacağının öngörüldüğünü de ekleyelim. Fonun yatırım kararlarının alınması ve diğer iş/işlemlerin MaQasid ve Fonbulucu’nun eşit olarak belirlediği ve ilgili SPK regülasyonlarına uygun 6 kişilik Yatırım Komitesi tarafından yürütüleceğini de belirtelim.

Bu fon ile Fonbulucu.com’un platformlarında Paya Dayalı Kitle Fonlaması kampanyası yapacak girişimlerden nitelikli yatırımcı olarak pay satın alınarak fonun tam bir girişim sermaye yatırım fonu gibi işlemesinin sağlanması amaçlanıyor. Kısacası kurulan fonun temel amacı Paya Dayalı Kitle Fonlama kampanyası yaparak paylarını yatırımcılara sunan girişimlerden pay almak.

Paylaşılan bilgilere göre kurulan fonun en önemli özelliği ise kısa bir zamanda sahip olacağı portföy sayesinde fon katılımcılarının aynı anda yüzlerce girişime ortak olabilmelerini sağlamak. Alınan bir diğer ortak karar da fonun belli bir büyüklüğe eriştirilmesinin ardından fon paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmesinin sağlanması oldu.

MaQasid Portföy Yönetimi, Fonbulucu'ya yatırım yaptı

Konu ile ilgili bir diğer haber ise MaQasid Portföy Yönetimi'nin Fonbulucu'ya yatırım yapması oldu. Aktarılan bilgilere göre MaQasid Portföy Yönetim'i 6 milyon TL değerleme üzerinden Fonbulucu (Global Kitle Fonlama Platformu)'na yatırım yaparak şirketin yüzde 3 oranında hissedarı oldu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Fonbulucu.com kurucusu ve genel müdürü Hakan Yıldız, MaQasid Portföy Yönetimi ve fonbulucu.com birlikteliği ile girişimlerini kurmak veya büyütmek için finansman arayan girişimcilerin banka kredilerine, yüksek finansman maliyetlerine ya da borçlanmalarına gerek kalmadan girişimleri için tüm kaynaklara kolayca ve tek merkezden erişebilmelerini amaçladıklarını belirtti.

MaQasid Portföy Yönetimi yönetim kurulu üyesi Mustafa Sak ise kitle fonlamasının kendi prensiplerine son derece uygun olduğunu ve bu sayede girişimlerin finansman maliyetlerinin oluşmayacağını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.