Blockchain girişimlerinin 4'te 1'i kadınlardan oluşuyor

“Blokzincir Ekosisteminde Kadın Olmak” araştırmasına göre kadın çalışanlar blok zinciri projelerinde oldukça etkili.
Blockchain girişimlerinin 4'te 1'i kadınlardan oluşuyor

Kripto para işlem platformu Paribu, Istanbul Blockchain Women iş birliğiyle gerçekleştirdiği ve Akademetre’nin hazırladığı “Blokzincir Ekosisteminde Kadın Olmak” araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Araştırmaya göre blokzincir girişimlerinde yürütülen blokzinciri projelerindeki her 4 kişiden 1’i kadın...

Bu projelerde çalışan kadınların yüzde 92’si bu alanda kariyer yapmaktan memnun. Araştırma, kadınların proje süreçlerindeki rolünü de ortaya koydu. Buna göre kadınların blok zinciri projelerinde en çok üstlendiği görev yüzde 44 ile 'Proje Süreçlerinin Tasarımı ve Yönetimi'... Kadınların yüzde 16’sı 'Proje Süreçlerinin Uygulanması'ndan sorumlu. Bu alanda çalışan kadınların yüzde 40’ı ise her iki süreçte de görev alıyor.

Yüzde 28’i yönetim kurulu üyesi/CEO/genel müdür seviyesinde çalışıyor

Araştırmaya katılan kadınlar, şirketinizde yürütülen blok zinciri projesindeki karar alma süreçlerinde ne derece etkilisiniz sorusuna yüzde 60 oranında çok etkili yanıtını verdi. Blok zinciri projelerinde çalışan kadınların yüzde 84’ü kariyer hedefine ulaşabileceğini düşünürken kadınların yüzde 28’i yönetim kurulu üyesi/CEO/genel müdür, yüzde 20’si ise üst düzey yönetici olmak istiyor.

Kadınların blok zinciri alanında motive olmalarını sağlayan unsurların başında yüzde 60 ile mesleki ve kişisel gelişimle ilgili eğitimler yer alıyor. Eğitim yanıtını yüzde 52 ile esnek çalışma imkânı, yüzde 40 ile yöneticilerin koçluk yapması ve yine yüzde 40 ile çalışma ortamında ilişki ve bağlantıları artırmak izliyor. Verilen çoklu yanıtlara göre, blok zinciri projelerinde çalışan kadınların yüzde 76’sı gelecek vadeden bir alan olması, yüzde 72’si ise ileri ve yeni teknolojilere ilgi duyması nedeniyle bu alanı tercih ediyor. Araştırma kapsamında kadınlara, Blok zinciri alanında mobbing uygulandığını düşünüyor musunuz sorusuna kadınların tamamı hayır yanıtını verdi.

Blok zinciri projelerinde çalışan kadınların yarısından fazlası bu alanın en popüler ürünü olan kripto paralarla henüz işlem yapmadı. Bugüne kadar kripto para ile hiç işlem yaptınız mı sorusuna kadınların yüzde 56’sı hayır, yüzde 44’ü ise evet yanıtını verdi. Kripto parayla işlem gerçekleştiren kadınların yüzde 32’si “trade” yaparken, yüzde 32’si kripto para satın aldı.

Blok zinciri projelerinde çalışan kadınlara işlem yaptıkları kripto para birimi de soruldu. Çoklu yanıtlara göre, kadınların yüzde 40’ı Bitcoin’le işlem yaparken yüzde 24’ü Ether’i, yüzde 20’si XRP’yi, yüzde 20’si ise Tether’i tercih etti. Blok zinciri projelerinde çalışan ve kripto parayla işlem yapan kadınların yüzde 91’i kripto para işlem deneyiminden memnun kaldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.