Shopify mağazaları için SMS pazarlama platformu Postscript, 35 milyon dolar yatırım aldı

Shopify mağazalarının, kullanıcının isteğine bağlı, yasal olarak uyumlu ve spam içermeyen SMS'ler yoluyla müşterilerle iletişim halinde kalmasına yardımcı olan Postscript, 35 milyon dolar yatırım aldı.
Shopify mağazaları için SMS pazarlama platformu Postscript, 35 milyon dolar yatırım aldı

Shopify mağazalarının, kullanıcının isteğine bağlı, yasal olarak uyumlu ve spam içermeyen SMS'ler yoluyla müşterilerle iletişim halinde kalmasına yardımcı olan Postscript, Greylock'un liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldı.Tura YC Continuity Fund, OpenView ve diğer yatırımcılar da katıldı. Yatırımla birlikte Greylock ortakları Sarah Guo ve Mike Duboe, Postscript'in yönetim kuruluna katıldı.

Şirket geçtiğimiz yıl oldukça hızlı büyüdü. En son Aralık 2019'da 14 çalışanı ve yaklaşık 530 müşterisi bulunan Postscript'in şu anda 3 bin 500'den fazla müşterisi ve 61 çalışanı bulunuyor. Şirket kurulduğu zaman, Shopify mağazalarının mevcut müşterilere pazarlaması için daha çok tek yönlü bir yayın olarak düşünüldü. Ancak artık müşterilerle daha fazla iki yönlü etkileşime girmeye çalışıyor. Postscript, SMS yoluyla yeniden sipariş verme, abonelik yönetimi ve incelemeler gibi konularda müşterilere yardımcı oluyor.

Postscript yalnızca Shopify mağazalarıyla uyumlu. Diğer Shopify eklentileriyle daha derin entegrasyonlara izin vermek için bir API geliştiriyorlar, ancak yine de geliştirilen API'ların hepsi şimdilik Shopify satıcılarıyla ilgili. Postscript'teki markalar, 2020'de yüz milyonlarca kısa mesaj göndererek yaklaşık 500 milyon dolar gelir elde etti. Şirket, Shopify Plus Sertifikalı Uygulama Programının da bir üyesi.

Postscript'in kurucu ortağı Alex Beller, e-ticaretin daima büyüyen bir sektör olduğunu ve doğru bir noktada konumlandıklarını söylüyor. Postscript CEO'su Adam Turner ise SMS'in benzeri görülmemiş etkileşim, yatırım getirisi ve marka güveninde büyüme ile yeni bir müşteri iletişimi kategorisi olarak ortaya çıktığını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.