Ceran Dereobalı: "Çalışanların Papara'yı kendi şirketleri gibi sahiplenmesi bizim için çok kritik"

Papara, 12 ayda 107 kişiyi bünyesine kattı.

"Teknolojik gelişmeler ve dijitalleşmenin artması ile roller zaman içinde değişse bile, aradığımız aday profili genelde değişmiyor. Çalışma kültürümüze uygun, teknolojiyi yakından takip eden, yeniliklere ve öğrenmeye açık kişiler her zaman bizim için öncelikli adaylar oluyor." Bu sözler Papara İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Ceran Dereobalı'ya ait.

Şirket, geçen Mart ayından bu yana 107 kişiyi bünyesine kattı ve işe alım süreçlerini tamamen online'a aktardı. Bu sene için en çok işe alım yaptıkları roller arasında yazılım, müşteri destek ve finansal operasyon alanı var. Dereobalı, "Papara ailesine katılacak kişilerin mutlaka öğrenmeye açık ve kendini geliştirmeyi hedefleyen kişiler olmasını tercih ediyoruz. Ailemizdeki herkesin Papara’yı kendi şirketi gibi sahiplenmesi ve sorumluluk almaya hevesli kişiler olması bizim için çok kritik. Mülakat sürecinde de adayların bu özellikleri taşıdıklarını görmek bizim için önemlidir" diyerek şirkette mülakat yaptıkları adaylardan neler beklediklerini özetliyor.

Farklı pozisyonlar için zaman zaman farklı değerlendirme yöntemleri kullanan Papara, temelde mülakat süreci online platformda birkaç aşamalı olacak şekilde ilerletiyor. Hem İK ekibi hem de departman yöneticileri mutlaka adaylarla görüşme sürecine dahil oluyor.

Dereobalı dünyada daha önce hayatımızda olmayan “Head of Remote” gibi roller görmeye başladığımızı söylüyor ve ekliyor: "Hem veri analitiğinin yaygınlaşması ve farklı departmanlarda aktif kullanımıyla, hem de yeni çalışma düzeniyle ilgili farklı rollerin gelişeceğine inanıyorum."

Dereobalı, Z kuşağını dijital yaşamın içine doğmuş bir kuşak olarak tanımlıyor ve ekliyor: "Bu bağlamdan bakıldığında hız, bilgiye erişim, sürekli gelişim, rahatlık gibi kavramların bu kuşak için ön plana çıktığını söyleyebiliriz." Deneyimli yönetici, Papara'nın genç ve tamamen dijital bir şirket olduğunu ve iş yapış şekli ve çalışma stratejileri düşünüldüğünde, değerler bazında Z kuşağı ile tamamen örtüştüğünü düşünüyor. Bunu da şöyle bir örnekle açıklıyor: "Papara’daki tüm çalışma arkadaşlarımızın yıllık kişisel bir eğitim bütçesi var ve bu bütçeyi diledikleri eğitim için harcayabiliyorlar."

Ceran Dereobalı, yeni adaylara mülakat önerilerini şöyle sıralıyor: "Başvurdukları şirketle ilgili olabildiğince bilgi edinmelerini, başvurmak istedikleri pozisyon konusunda net olarak görüşmelere hazırlıklı gitmelerini, mülakat esnasında samimi, dürüst bir tavır sergilemelerini ve genel olarak kendilerini olabildiğince tanımaya çalışmalarını ve nasıl bir kariyer istediklerine dair düşünmelerini tavsiye edebilirim."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.