Kitlesel kaynak kullanımına Moov'dan dikkat çeken örnek: Kiralamada indirimle operasyon yönetimi

Kısa süre önce kullanıma sunulan "Fırsat Araçlar" özelliği ile birlikte yıkama fırsatı, yakıt fırsatı ve mesafe fırsatı gibi üç farklı başlıkta kullanıcılarını sürece dahil eden MOOV, bu sayede kullanıcılarına indirimler sunuyor.
Kitlesel kaynak kullanımına Moov'dan dikkat çeken örnek: Kiralamada indirimle operasyon yönetimi

Günlük 4500 kiralama ortalamasına ulaşan MOOV'un 2020 yılının ilk 3 çeyreğinde 1 milyon araç kiralaması gerçekleştirdiğini geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Yeni bir haber ile karşımıza çıkan MOOV, "Fırsat Araçları" seçeneği ile birlikte kullanıcılarına çeşitli indirimler sunmaya başladı. Kitlesel kaynak kullanımının önemli örneklerinden biri olan bu opsiyona dair detayları öğrendik. 

Kısa süre önce kullanıma sunulan "Fırsat Araçlar" özelliği ile birlikte yıkama fırsatı, yakıt fırsatı ve mesafe fırsatı gibi üç farklı başlıkta kullanıcılarını sürece dahil eden MOOV, kullanıcılarına indirimler sunarak operasyon süreçlerini optimize ediyor.

Kullanıcı olarak MOOV uygulamasını açtığınızda harita üzerinde yer alan bazı araçların üzerinde turuncu yıldızlar karşımıza çıkıyor. Bu yıldızlar o aracın fırsat araçlarından biri olduğunu belirtiyor. Aracın üzerine dokunduğunuzda ise karşınıza çıkan detay kısmıda aracın hangi fırsat kapsamında yer aldığını görebiliyorsunuz. Kısaca anlatmak gerekirse yakıt fırsatı olarak belirtilen bir aracı kiraladığınızda o araç ile yakıt alırsanız kiralamalarda indirim kazanıyorsunuz. Yakıt alırken herhangi bir ücret ödemediğinizi de ekleyelim.

Yıkama fırsatında yer alan bir aracı seçtiyseniz ise indirim kazanmak için o aracı belirli yıkama noktasına bırakmanız gerekiyor. Mesafe fırsatı kategorisi ise araçların merkezi lokasyona getirilmesinin teşvik edilmesi için oluşturulmuş durumda. Merkezden nispeten uzak noktada bulunan mesafe fırsatı araçları ile indirim kazanmak için tek yapmanız gereken o aracı kiralamak.

Araç temizliği, araçların uzaklığı ve yakıtın düşük olması araç kiralama konusunda en yaygın şikayetler arasında yer alıyor. Bu sorunları kullanıcıların desteği ile birlikte çözmek gibi bir adımı atmak oldukça cesaretli. Bu alanda oldukça potansiyele sahip diğer markaların henüz adım atmadığı alanda Moov'un bu adımı önemli tecrübelerin aktarılmasına vesile olacaktır. Günlük 4500 aracın kiralandığı platformda her 20 kişiden 1'i bu görevlerden birini yapsa ay sonunda fiziki operasyona gereken iş yükü oldukça azalmış olacak. Hem kullanıcı hem de marka kazanmış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.