E-ticaret şirketlerine nakliye hizmetleri sunan Shippo, 45 milyon dolar yatırım aldı

E-ticaret şirketlerine nakliye ile ilgili hizmetler sunan bir yazılım şirketi olan Shippo, 45 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.
E-ticaret şirketlerine nakliye hizmetleri sunan Shippo, 45 milyon dolar yatırım aldı

E-ticaret şirketlerine nakliye ile ilgili hizmetler sunan bir yazılım şirketi olan Shippo, 45 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Yeni yatırımla birlikte, şirketin 2013'te kurulmasından bu yana aldığı toplam yatırım 94 milyon dolara ulaştı. Shippo'nun blog gönderisine göre yeni yatırım, geçen nisan ayında gerçekleşen 30 milyon dolarlık finansman sağlayan aynı yatırımcı grubundan geldi. San Francisco merkezli şirket, D1 Capital'ın Nisan 2020 turunu yönettiğini söylemek dışında yatırımcıların isimlerini açıklamamıştı.

Shippo'nun tahminlerine göre, dördüncü çeyrek turu şirketin değerlemesini 495 milyon dolara yükselterek 2019'un sonundaki değerlemesini ikiye katladı.

Shippo'nun teknolojisi, e-ticaret işletmelerinin, online pazar yerlerinin ve platformların, otomatik bir programlama arayüzü ve web uygulamaları aracılığıyla birden çok taşıyıcıyla gönderimi entegre etmesine olanak tanıyor. Shippo, Amazon.com ile rekabet etmek için mücadele eden küçük ve orta ölçekli e-ticaret satıcıları için gönderi desteği sağlıyor.

Shippo, sipariş ve yerine getirme sürecini tek bir yerde kolaylaştırmak için tüm e-ticaret platformlarıyla sorunsuz bir şekilde entegre olabiliyor. Bu nedenle, Shopify, Weebly, Wix, Etsy, eBay, Amazon veya onlarca başkası tarafından yönetilen bir e-ticaret web sitesi olsun, bu bilgiler Shippo'ya aktarılıyor ve sipariş devam etmeye başlıyor. Bir etiket oluşturulup yazdırılıyor ve durum bilgileri, müşterilerin siparişlerini takip edebilmesi için orijinal satın alma sitesine geri gönderiliyor. Hatta tüm gönderi sürecini özelleştirebiliyor, kişiselleştirilmiş takip bilgileri gönderebiliyor ve otomatik iade etiketleri oluşturabiliyor.

Şirket, şu anda 70 binden fazla müşterisi olduğunu ve 2020'de sistemi kullanılarak 12 milyar dolarlık malın sevk edildiğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.