SPONSORLU

Bayer G4A Turkey Programı ile Girişimcilik Ekosistemini Destekliyor

Bayer; G4A Turkey Girişim Hızlandırma Programı ile girişimcilere hibe, mentorluk, eğitim desteği ve iş birliği imkânı sunuyor.
Bayer G4A Turkey Programı ile Girişimcilik Ekosistemini Destekliyor

Programın 2021 başvuruları 21 Mart’a kadar devam ediyor.

Bayer’in bir “Yaşam Bilimleri” şirketi olarak, bu alandaki dijital girişimleri ve girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla küresel çapta yürüttüğü Girişim Hızlandırma Programı’nın Türkiye ayağı G4A Turkey’in bu yıl dördüncüsü gerçekleşiyor. Sağlık, tarım, radyoloji ve çevre sağlığı alanında (haşere ve kemirgen mücadelesi) inovatif dijital çözümler sunan ve fikir aşamasını geçen, yalın bir ürüne, prototipe ya da ileri seviyede bir girişime sahip olan girişimcilerin başvurabileceği programa seçilen girişimler 60 bin TL değerinde hibe, mentorluk, iş birlikleri ve 100 günlük online eğitim programı ile desteklenecek.

Bayer; girişimcilere sunduğu bu imkânlar ile Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine üç yılda toplam 2.5 milyon TL değerinde katkı sağladı. Geçen sene G4A Turkey 2020’ye seçilen girişimler; Albert Health, DestekBizden, ENBIOSIS, Elegan Teknoloji, Hevi AI, Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik, SOYL-GEL ve Wiseupsolutions bu program aracılığıyla networklerini genişleterek ürünlerini geliştirdi.  

G4A Turkey girişimlere neler sağladı?

Yapay zekâ tabanlı sesli sağlık asistanı ve tele sağlık teknolojileri ile kronik hastalara tedavilerini yönetmelerinde yardımcı olan Albert Health'in Kurucu Ortağı Recai Serdar Gemici G4A Turkey Programı’nın girişiminin ilaç şirketlerine yönelik değer önerisini güçlendirmede destek olduğunu belirtiyor: “İlaç şirketleriyle iş birliği modelleri geliştirme konusunda oldukça etkili bir yardım aldık. Bu kapsamda Bayer Kadın Sağlığı iş biriminin desteğiyle 1000 kadına ücretsiz online doktor görüşmesi sunduk. Albert Health’in Sağlık Asistanı uygulaması üzerinden kullanıcılar, istediği gün ve saate randevu alıp tercih ettiği jinekologla görüntülü ve ücretsiz görüşebildi. Dolayısıyla pandemi dönemindeki en etkili tele sağlık uygulamalarından birini gerçekleştirdik. Diğer yandan yine Bayer Onkoloji ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile onkoloji hastalarının tedavisine katkı sağladık. Onkoloji hastaları onkologların yönlendirmesiyle psikolog ve diyetisyenlerle uygulama üzerinden online görüşerek psikolojik destek ve beslenme ile ilgili birebir danışmanlık hizmeti alabildi.”

Girişimlerden oluşan platformu ile kurumsal firmaların sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmenin yanı sıra bu projelerin yazılım ile takip ve raporlamasının yapılmasını da sağlayan, pandemi döneminde hastanelerde oluşan ekipman ve koruyucu ürün ihtiyaçlarını, ürün geliştirip hızlı imalat teknolojileriyle anında üreterek kullanıcılara ulaştıran DestekBizden projesinin girişimcisi Işılay Artut, G4A Turkey programının katkılarından şu şekilde bahsediyor: “Projenin yarattığı değerin ölçeklenmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi için program boyunca hem sağlık alanında hem farklı dikeylerde birçok mentor ile çalışma fırsatı bulduk. Böylelikle iş modelimizi güçlendirirken, programın sunduğu güçlü network sayesinde ekibimize katılacak yeni insanlarla tanıştık ve potansiyel müşterilerimizle görüşme imkânı bulduk. Serüvenimize sosyal etki ve inovasyon platformu olarak devam etmek için kolları sıvadık. Bu yolda Bayer'in desteğini her an yanımızda hissediyoruz.”

Hematoloji alanında yapay zekâ çözümleri üreten Elegan Teknoloji’nin Kurucu Ortağı Şükrü Özsürekçi ise programla ilgili şu yorumda bulunuyor: “Yapay zekâ ile kan testi otomasyonu cihazımız HEM-AI ile G4A Turkey Programı’na dahil olduk. Özellikle program içerisinde yer alan mentorların saha tecrübeleri ile başka bir platformlarda bulamayacağımız; regülasyonel süreçlerin yönetimi gibi çok kilit bilgiler elde ettik. Ayrıca  global bir marka olabilmek için gereken stratejiler hakkında vizyon sahibi olduk.”

İnsan bağırsaklarında yer alan bakterileri yapay zekâ teknolojisi ile anlamlandırıp kronik hastalıkların tedavisine destek olarak kişiye özel diyet yaklaşımı sunan ENBIOSIS, bu süre zarfında aldığı destekle iş modelini global ekosisteme taşıyarak İngiltere’de ofis açtı. ENBIOSIS CEO’su Ömer Özkan program hakkında şu yorumda bulunuyor: “G4A Turkey Programı kapsamında mentorlarla her hafta yaptığımız düzenli görüşmeler yurt içi ve yurt dışında iş geliştirme stratejilerimize destek oldu.

Medikal görüntüleme alanında yapay zekâ tabanlı çözümler ortaya koyan, acil durumda MRG ve BT görüntüleri ile inme ve beyin kanamasını bir dakikanın altında tespit edip hekime bildiren ve hastaların tedavi alma şansını artırmayı hedefleyen Hevi AI’ın Kurucu Ortağı Deniz Aliş programın hızlanmalarını sağladığını ifade ederken şöyle konuşuyor: “Bu program sayesinde sağlık alanında klinik çalışma, fiyatlandırma ve satış gibi konularda önemli deneyimler elde ettik.”

Sürdürülebilir tarım uygulamalarına yönelik çözümler ortaya koyan ve toprak içinde jel bazlı su ve aktif madde rezervuarları üreten SOYL-GEL'in Kurucu Ortağı Senem Seven programın kendilerini potansiyel uygulama yapabilecekleri alanlarla buluşturması açısından çok önemli olduğunu kaydederken şu yorumda bulunuyor: “Sera ve tarla denemeleri gerçekleştirebilmemiz için bize öncülük eden program, ürünümüzün teknoloji seviyesini ilerletmede büyük katkı sağladı.”

Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik iş fikri ve dijital alt yapı ile hastanelerde rahat çalışabilecek eğitimi ve deneyimi kazandıran Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik iş fikrinin Kurucu Ortağı Dr. Nuran Akyurt programı şu şekilde değerlendiriyor: “Bir kadın girişimci olarak bana ulusal ve uluslararası düzeyde vizyon kazandırdı ve bakış açımı geliştirdi.”

Süreç içinde firma, ürün ismi, logo değişiklikleri ve bu kapsamda ilgili domainlerin tescil işlemlerini yapan, mobil ve yapay zekâ teknolojileri ile kamu kurumları ve özel şirketlerin, çevre sağlığı alanındaki hizmetler hakkında dijital farkındalıklarını artıran Wiseupsolutions’un Kurucusu Kemal Durkaya G4A Turkey Programı hakkında şöyle konuşuyor: “Yeni bir marka oluşturmak, ortaya konan çözüm ile ilgili verilmek isteneni anlatabilmek ve yeni iş modelleri kurabilmek adına G4A Turkey bize çok katkı sağladı. 3 aylık mentorluk süreci içerisinde ortaya koymakta olduğumuz çözümün global pazarda yer alabilme olasılığının yüksek olduğunu gördük, bu nedenle radikal değişikliklere gittik. Şu an Türkiye'de Dijital Fikir olarak devam denen girişimimizin geliştirdiği fikri, yeni bir vizyon ve misyona taşıyarak "Wiseupsolutions" olarak Estonya'da kuruluş aşamasına getirdik.”

Başvuruları 21 Mart’a kadar devam eden Girişim Hızlandırma Programı G4A Turkey 2021’e  g4a.health/turkey web sitesi üzerinden başvuru yapabilir ve web sitesinden detaylı bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca, Bayer’in sosyal medya hesaplarını (Instagram, Facebook, LinkedIn, Youtube) takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.