Turkcell'in Paycell uygulamasına kripto para alım satım özelliği eklendi

Paycell uygulamasına girildiğinde kullanıcılar, “Dijital Varlık Al/Sat” menüsü ile karşılaşıyorlar. Şimdilik uygulamada Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Stellar Lumens (XLM), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) listeleniyor.
Turkcell'in Paycell uygulamasına kripto para alım satım özelliği eklendi

Son dönemde kripto paralar, hemen hemen her kesimden birçok kişinin ilgisini çekiyor. Binance, Paribu gibi uygulamalar da artık kripto para alım satım işlemlerini bir tıkla gerçekleştirmemize ciddi anlamda yardımcı oluyor. Şimdi ise Turkcell'in ödeme altyapısı Paycell uygulamasına kripto para alım satım özelliği eklendiği ortaya çıktı. 

Turkcell ve dolayısıyla Paycell tarafından henüz resmi bir açıklama gelmediğini bu noktada belirtelim. Ancak şu anda Paycell uygulamasına girildiğinde kullanıcılar, “Dijital Varlık Al/Sat” menüsü ile karşılaşıyorlar. Şimdilik uygulamada Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Stellar Lumens (XLM), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) listeleniyor. Kullanıcılar, Paycell aracılığıyla bu kripto paralardan alım ve satım yapabiliyor. 

Paycell'i kullanabilmek için Turkcell kullanıcısı olmak zorunda değilsiniz. Diğer operatör kullanıcıları da Paycell uygulamasını iOS ve Android cihazlarına indirebiliyor. 2020 Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda da yer alan Paycell, uçtan uca ödeme çözümleri sunarak hem tüketicilerin hem de ticari işletmelerin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Ön ödemeli alışveriş kartı Paycell Kart da bunlardan biri. Operatör ve banka bağımsız bir kart olan Paycell için başvuru ve değerlendirme süreci yok.

Turkcell'in hisselerinin çoğunluğu şu anda Varlık Fonu'nda. Durum böyle olunca aslında Paycell'in kripto para alım satımına başlamış olması daha da ilgi çekici bir hamle gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.