İsim değiştiren TransferWise, yoluna Wise markası ile devam edecek

Yeni bir haber ile karşımıza çıkan Londra ve Tallinn merkezli uluslararası para transferi şirketi TransferWise, isim değiştirerek yoluna Wise markası ile devam etme kararı aldı. 
İsim değiştiren TransferWise, yoluna Wise markası ile devam edecek

Londra ve Tallinn merkezli uluslararası para transferi şirketi TransferWise'ın 5 milyar dolar değerlemeye ulaştığını geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan TransferWise, isim değiştirerek yoluna Wise markası ile devam etme kararı aldı. 

2011 yılında Kristo Kaarmann ve Taavet Hinrikus tarafından kurulan girişim yaklaşık 10 yıllık yolculuğun ardından ismini değiştirdi. Wise'ın uzun zamandır halka arz gerçekleştirmeye hazırlandığını da hatırlatalım. Söz konusu isim değişikliği tam da halka arz öncesinde gerçekleştirildi.

Wise CEO'su ve kuru ortağı Kristo Käärmann

Uluslararası para transferlerini daha ucuz ve daha hızlı bir hale getirme hedefi ile kurulan Wise girişimi, şu an için 10 milyonu aşkın kişi ve işletme tarafından aktif olarak kullanılıyor. Her ay 4,5 milyar sterlinlik işlem yapan Wise, bankalara kıyasla daha düşük komisyon alarak kullanıcılarının toplamda 1 yılda 1 milyar sterlin tasarruf yapmalarını sağlıyor.

Wise, Wise Business ve Wise Platform 3 farklı ürün sunan Wise, bu ürünleriyle birlikte challenger bank olarak da bilinen yeni nesil dijital bankalar ile benzer özellikler sunmaya da başladı. Şirketin resmi web sitesinin Wise.com olarak değiştiğini de ekleyelim.

Paylaşılan bilgilere göre tüm kullanıcılar için isim değişikliği süreci önümüzdeki Mart ayında tamamlanacak. Wise ile ilgili gelişmeleri ve halka arz sürecinde yaşanacakları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.