KOBİ'lere yönelik yeni insurtech'ler segmentin gelişmesini yakından etkileyebilir

Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de şirketlerin çoğunu oluşturan KOBİ'ler için önümüzdeki dönemde bu segmentin ihtiyaçlarına yönelik poliçeler sunacak daha çok insurtech girişimi olması bekleniyor.
KOBİ'lere yönelik yeni insurtech'ler segmentin gelişmesini yakından etkileyebilir

Türkiye'deki işletmelerin %99,8'ini oluşturan KOBİ'ler farklı sektörlerde bu ölçekteki işletmelere karşı yapılan teklif ve paketlerle büyüyen bir ekosistemi oluşturuyor. COVID-19 nedeniyle yaşanan sorunlara karşılık uzun vadede yüksek oranda büyüme yaşayacağı tahmin edilen KOBİ'ler global ölçekte de birçok firmanın önem verdiği segmentlerden biri. Telekomünikasyon ve bankacılıkla başlayan KOBİ teklifleri dijitalleşmenin artması ile birlikte başka sektörlerde de daha büyük bir müşteri segmenti olarak ele alınabilir. 

KOBİ teklifleri yeni olmasa da dijital dönüşüm ile daha çok müşteriye ulaşabilecek sektörlerden biri de sigorta sektörü. Insurtech'lerin daha çok yatırım alması, kullanıma dayalı poliçelerin artması ve dijital kaynaklarla müşterilerin daha yakından tanınmasının sağlanması gibi faktörlerle birlikte KOBİ'ler için sigorta girişimlerinin önümüzdeki dönemde artması bekleniyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.