Sosyal medya platformlarında oynanabilen oyunlar geliştiren Artie, 10 milyon dolar yatırım aldı

İlk etapta akıllı artırılmış gerçeklik avatarları geliştirme hedefi ile yola çıkan Los Angeles merkezli girişim, 2018 yılında Armando Kirwin ve Ryan Horrigan tarafından kuruldu.
Sosyal medya platformlarında oynanabilen oyunlar geliştiren Artie, 10 milyon dolar yatırım aldı

Sosyal medya, video ve mesajlaşma platformlarında oynanabilen mobil oyunlar geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Artie, 10 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Söz konusu tohum yatırımın Artie'nin aldığı ilk yatırım olduğunu da belirtelim.

İlk etapta akıllı artırılmış gerçeklik avatarları geliştirme hedefi ile yola çıkan Los Angeles merkezli girişim, 2018 yılında Armando Kirwin ve Ryan Horrigan tarafından kuruldu. Zaman için de avatarlar yerine mobil oyunlar geliştirmeye geçiş yapan Artie, Twitter, Instagram, TikTok ve Facebook gibi popüler platformlarda oyun oynanmasını sağlıyor.

Sahip olduğu çalışma modeli sayesinde uygulama mağazalarında yer almayan Artie, bu sayede Apple ve Google'a yüzde 30 oranında komisyon vermekten de kurtulmuş oluyor. Artie'nin yatırımcıları arasında Zynga kurucusu Mark Pincus, ünlü basketbolcu Kevin Durant, Thirty Five Ventures, Raised In Space Enterprises, Shutterstock kurucusu Jon Oringer, Tyler and Cameron Winklevoss, Susquehanna International Group, Harris Blitzer Sports & Entertainment + The Sixers Lab, Manuel Bronstein ve Chad Hurley yer alıyor.

Daha önce Activision/Blizzard, Jam City, Playtika, Infinity Ward, Disney, Snap, Mozilla ve Facebook gibi önemli oyun ve teknoloji markalarda çalışan kişilerden oluşan bir ekibe sahip olan Artie, alınan yatırımı teknolojisini geliştirmek ve 2021 yılında ilk oyun listesini yayınlamak için harcayacak. Artie'nin geliştireceği oyunların ücretsiz olarak sunulacağını ve oyun içi satın alma seçenekleri ile gelir elde edileceğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.