850 milyon dolar yatırım alan SpaceX'in değerlemesi 74 milyar dolara ulaştı

CNBC'nin haberine göre Elon Musk'ın şirketi SpaceX, geçen hafta 850 milyon dolar yatırım aldı.Finansmanı bilen kişiler CNBC’ye, şirketin değerinin yaklaşık 74 milyar dolara yükseldiğini söyledi.
850 milyon dolar yatırım alan SpaceX'in değerlemesi 74 milyar dolara ulaştı

CNBC'nin haberine göre Elon Musk'ın şirketi SpaceX, geçen hafta 850 milyon dolar yatırım aldı.Finansmanı bilen kişiler CNBC’ye, şirketin değerinin yaklaşık 74 milyar dolara yükseldiğini söyledi. Bu yatırım turu, büyük bir yatırım gibi görünse de SpaceX için çok büyük bir yatırım değil, zira şirket, geçtiğimiz Ağustos ayında yaklaşık 2 milyar dolar yatırım almıştı. O dönem şirketin değerlemesi 46 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

SpaceX halka açık bir şirket olmadığı ve yatırım görüşmeleri özel olduğu için açıklama yapan kişiler isimsiz kalmak koşuluyla konuştu. SpaceX, pazarda mevcut olan fonun sadece bir kısmını topladı; bir kişi, CNBC’ye şirketin sadece üç gün boyunca yaklaşık 6 milyar dolarlık talep aldığını söyledi.

SpaceX, Starlink geniş bant takımyıldızını 1000'den fazla aktif uyduya inşa etmek de dahil olmak üzere şimdiden ve o zaman arasında çok şey başardı. İlk operasyonel NASA mürettebatını Dragon uzay aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonuna fırlattı, Starship uzay aracının bir değil, iki yüksek irtifa uçuş testini nispeten iyi sonuçlarla gerçekleştirdi ve ilk özel araç paylaşımı misyonunu başlattı.

Şirket, mevcut sermayesi sayesinde çok şey başarmış olsa da son dönemdeki başarıları şüphesiz daha fazlasını elde etmek için iyi bir temel oluşturuyor. Starship'in sürekli geliştirilmesi ve Starlink'i gerçek, dünyayı kapsayan bir ağa dönüştürmek gibi henüz yapacak çok işi olduğundan, bu yatırım da muhtemelen şirketin değerli gördüğü işler için kullanılacak. 

Şirket, geçen hafta bir Federal İletişim Komisyonu başvurusunda, Starlink’in ABD'de ve yurt dışında 10 binden fazla kullanıcısı olduğunu açıkladı. Üstelik bu da halka açık beta başladığından bu yana geçen üç ay içinde gerçekleşti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.