Tmob, Mowico'yu 1,6 milyon dolara satın aldı

Tmob kurucusu ve CEO'su Rudi Dökmecioğlu'nun paylaştığı bilgilere göre e-ticaret sitelerini çok hızlı bir şekilde mobil uygulamalara dönüştüren bir girişim olarak hizmet veren Mowico, 1,6 milyon dolar karşılığında Tmob tarafından satın alındı.
Tmob, Mowico'yu 1,6 milyon dolara satın aldı

Geçtiğimiz hafta Tmob kurucusu ve CEO'su Rudi Dökmecioğlu ile keyifli bir canlı yayın gerçekleştirdiğimizi sizlere aktarmıştık. Bugün düzenlediğimiz Webrazzi E-Ticaret 2021 konferansımızın konuşmacıları arasında da yer alan Dökmecioğlu, "E-ticarette Yeni Sadakat Trendi: Finans Teknolojileri" isimli sunumu ile önemli bilgiler paylaştı.

Mart ayında 13 yaşına girecek olan bir teknoloji firması olduklarından bahsederek sunumuna başlayan Dökmecioğlu, Tmob'da odaklarının finansal teknolojiler ve e-ticaret sektörü olduğunu da dile getirdi.

2020 yılı içinde hem SunExpress hem de Vodafone Pay ile çalışmalar yaptıklarını da paylaşan Dökmecioğlu, 2021 yılında e-ticaret firmalarının yüzde 45'inin hızlı teslimat modeline geçiş yapacağının öngörüldüğünü fakat Tmob olarak bu sayının yüzde 50 daha fazla artacağını beklediklerini de paylaştı.

Tmob'un Ubimecs Express modülü ile e-ticaret firmalarının kolay bir şekilde hızlı teslimat entegrasyonu yapabileceklerini de paylaşan Dökmecioğlu e-ticaret firmalarının ihtiyaçlarına özel çözümler geliştirdiklerini de dile getirdi.

Ülkemizde e-para ve fintech sektörlerinin çok iyi bir şekilde yollarına devam ettiğini de paylaşan Dökmecioğlu, ilerleyen dönemde sadakat uygulamalarında cashback oluşturmuş kullanıcıların bu tutarları farklı noktalarda da kullanabileceklerini de paylaştı.

Önümüzdeki süreçte e-ticaret, fintech ve perakende sektörlerinin entegre bir şekilde çalışacağını da dile getiren Dökmecioğlu, önemli bir satın alma gerçekleştirdiklerini de duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Tmob, no-code mobil uygulama platformu Mowico'yu tamamen satın aldı.

Dökmecioğlu'nun paylaştığı bilgilere göre e-ticaret sitelerini çok hızlı bir şekilde mobil uygulamalara dönüştüren bir girişim olarak hizmet veren Mowico, 1,6 milyon dolar karşılığında Tmob tarafından satın alındı. Son olarak önümüzdeki aylarda Mowico ile ilgili yeni yatırım haberlerinin karşımıza çıkabileceğini de aktaralım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.