Inveon Kurucusu Yomi Kastro, Webrazzi'nin 2021'deki ilk online etkinliği Webrazzi E-Ticaret 2021'de e-ticaretteki global deneyimlerini aktardı. Yomi Kastro; Türkiye, Birleşik Krallık ve Dubai'deki deneyimleri birbirleriyle karşılaştırdı. Türkiye'de yüzde 1 seviyesinde olan dönüşüm oranlarının İngiltere'de bazı perakende markaları için kampanya dışı dönemlerde yüzde 8-9'a ulaştığını açıkladı.
Kastro, Birleşik Krallıktaki bu dönüşüm oranının kuvvetli e-ticaret deneyimi ve e-ticaret özelinde dijital pazarlama yöntemlerinden kaynaklandığını söyledi. Bu bilgi birikimi ile markalar, platformlarını ziyaret eden 100 kişiden 10'unun ürünlerini satın almasını sağlıyor.
Birleşik Krallık'ın alışveriş konseptleri bakımından da farklı seçenekler sunduğunu belirten Kastro, Birleşik Krallık pazarının hem sunulan teknolojiler hem de ekipler açısından olgunluğunun Türkiye'den 2 - 3 yıl önde olduğunu açıkladı.
Benzer bir şekilde Dubai'nin de Türkiye'den 1 - 2 yıl geride olduğunu söyledi. Kastro, Dubai'de yayın olarak kullanılan teslimatta nakit ödeme e-ticaret kurgusunun, pandemi döneminde değiştiğini açıkladı. Nakit kullanımının yerini yavaş yavaş farklı dijital ödeme yöntemlerine bıraktığını ifade etti.
Kastro, Inveon'un müşterilerine dünyanın farklı bölgelerindeki alternatifleri değerlendirerek, bilgi aktarımında bulunduğunu söyledi. Türkiye'deki müşterilerini de bu bilgi birikimi ve deneyim ile ileri taşıdıklarını belirtti.
"Ar- Ge'ye ve değer yaratmaya devam edeceğiz"
Inveon'un e-ticaret alanındaki Türkiye'deki ilk resmi AR-GE merkezi olduğunu söyleyen Kastro, 2021 planları arasında ürün geliştirmeye ve AR-GE'ye yatırım yapmak olduğunu açıkladı. Nocode - lowcode prensibi ile geliştirdikleri yeni bir üründen de bahseden Kastro, ürünün hızlı proje açma yeteneği ile e-ticaret müşterilerinin kapasitesini yukarı taşıdığını söyledi.
Konuşmasında GrowthLab'den de söz eden Kastro, Cenevre, Dubai ve İngiltere'deki deneyimleri, konusunda uzman ekiplerin müşterilere aktardığını hatırlattı. Kastro: "GrowthLab yatırımları artacak." dedi
2021'de yüzde 70 büyüme bekliyoruz
Aynı zamanda teknoloji ihracatı yaptıklarını aktaran Kastro "2021'de %70 büyüme bekliyoruz" dedi. Kastro, 4. yıl üstüste Deloitte Fast 50 listesine girerek hızlı büyümeye devam ettiklerini vurguladı.
"İşimiz müşterilerimiz adına geleceği görmek" diyen Yomi Kastro, 2021'de göreceğimiz 2 ana trendi de aktardı.
Şu anda pazar yerlerindeki e-ticaret hacmi markaların kendi sitelerindeki e-ticaret hacmini geçmiş durumda, pazaryerlerinin tahtını sarsacak en büyük dalganın da sosyal ticaret olacağına inanıyoruz. Bu bağlamda bazı sektör oyuncuları kendi checkout platformlarını da geliştirmeye başladı. Şu anda sosyal ticaretin e-ticaretteki oranı %3-4 iken çok hızlı bir şekilde bu oranın %15-20'ye geleceğini öngörüyoruz.
Bir diğer trendin ise tüketicinin hızlı teslimat isteği ile şekillendiğini söyledi. "Tüketici ödemesini yaptığı ürünü 10-15-20 dakika içinde elinde görmek istiyor." dedi. Bazı şirketlerin teslimat sürecinde aynı gün veya bir kaç saat içinde teslimat yapmayı denediğini söyleyen Kastro, tüketicilerin hızlı teslimatı bir filtreleme kriteri olarak seçtiğini de aktardı. Tüketicilerin ve e-ticaret sektörünün hızlı teslimata yönelmesi, lojistik ve yazılım alt yapılarını etkileyecek.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap