Tele sağlık uygulamaları evde kalmaktan kaynaklanan girişimler ile çeşitlenebilir

Salgın süresinde kullanımı artan tele sağlık uygulamalarının uzaktan herhangi bir işlemi yapmaya alışmakla birlikte kullanım ihtiyacının daha çok artacağı tahmin ediliyor.
Tele sağlık uygulamaları evde kalmaktan kaynaklanan girişimler ile çeşitlenebilir

Birbirine bağlı sağlık uygulamaları ve tele sağlık, uzaktan hasta takibi, giyilebilir cihazlar gibi konuları daha sık konuştuğumuz son bir seneyle birlikte sağlık sisteminin geleceği ile ilgili tahminler de yeniden şekillenmeye başladı. Önümüzdeki birkaç sene içinde hastanelerin nasıl işleyeceği, kişisel sağlık takibinin nasıl yapılacağı ya bireylerin kendilerinin ve ailelerinin sağlıklarını daha yakından takip etme ihtiyacının daha yoğun olduğunu düşündüğümüzde sağlık uygulamalarının da birçok sektörü değiştireceği ve yeni uygulamaların daha çok hayatımızda olacağını tahmin etmek mümkün. 

Tele sağlıkla ilgili uygulamaların kullanımının en azından ABD'de salgın döneminde neredeyse 3 katına çıktığı belirtiliyor. CDC'nin verilerine göre de daha çok bireyin erişimine açılan bu uygulamaların Türkiye'de de sigorta şirketleri ve Assistbox gibi arayüzlerde görmekteyiz. Her tedavi şekli için uygun olmasa da tele sağlık uygulamalarının etik değerler korunduğu sürece salgın sonrasında da sağlık hizmetlerine daha kolay erişim için kullanılması sadece sağlık sektörünü değil telekomünikasyon, sigorta ve ilaç gibi sektörlerin de müşterilere ulaşmasında etkili olacağını söyleyebiliriz.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.