212, önümüzdeki üç yıl 30 milyon euro yatırım yapmayı planlıyor. 2021’de güçlü ekiplerin yönettiği ve global hedefleri olan şirketlere 5 milyon euroluk finansman aktarmayı hedefliyor. Şirket, ayrıca portföy girişimlerinin devam yatırımları için de ciddi bir bütçe ayırdı. 212 Kurucu Ortağı Numan Numan, "Karşımıza çıkan fırsatlara göre yatırım yapabilme kabiliyetimiz, bizim güçlü kasımız. Bu rakamları yeni fırsatlar görürsek arttırabiliriz" diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:
"212 olarak yurt dışında büyüme hedefleyen, büyük sektörlerin sorunlarını çözen ve güçlü ekipler tarafından kurulan B2B girişimlerle ilgileniyoruz. Ölçek olarak, market validasyonlarını tamamlamış, ürünü test etmiş ve halihazırda ciro elde eden girişimlere globalleşme yolculuğunda yatırım yapıyoruz. 2021’de yine bu stratejimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz."
Salgın, 212'nin yatırım ajandasını değiştirmedi. Şirket, Mart ayı itibariyle takipte olduğu girişimlerle düzenli olarak görüşmelere devam ediyor. Bu şirketlerden bazılarıyla sözleşme aşamasına geçti. 2020’de 4 milyon euro yatırım ile 123 Form Builder, App Samurai ve Meddy’i portföyüne kattı; Chooch AI’a devam yatırımı yaptı. 2019’dan beri toplamda 8 şirkete 11 milyon euro yatırım gerçekleştirdi.
Portföyü ağırlıkla B2B iş modeline sahip girişimlerden oluşuyor. Öne çıkan sektörler arasında pazarlama teknolojileri (App Samurai, Insider, SmartMessage, Omma), alt yapı sağlayıcıları (Chooch AI Solvoyo, HotelRunner, 123 Form Builder, Mall IQ) gibi çözümler bulunuyor. Bunun yanı sıra B2C iş modeline sahip olan e-scooter girişimi Martı bulunuyor. Numan Numan, "Güçlü ekipler ve iyi iş planlarını değerlendirdiğimizde bir fırsat görürsek, konfor alanımızın dışına çıkabiliyoruz" diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "B2B iş modeline sahip girişimleri önceki deneyimlerimiz ve yatırım tezimize uyması nedeniyle önceliklendirmeye devam ediyor. Kurumsal yazılım, finansal teknolojiler, pazarlama, sağlık, eğitim, tarım ve yapay zeka teknolojileri muhtemel yatırım alanlarımız arasında bulunuyor. Bununla beraber, istisnai durumlarda farklı alanları değerlendirmemiz de mümkün olabiliyor. Hedeflediği alan ne olursa olsun, belirli problemleri gözlemleyip, verimli çözümler üretmeyi ve yaygınlaştırmayı başarmış her girişimin başarı şansını yüksek görüyoruz."
Numan Numan, bir şirkete yatırım yaparken nelere dikkat ettiğini şöyle anlatıyor: "Yatırım kriterlerimizin başında güçlü ve iyi ekip geliyor. Ekip ile kurduğumuz iletişime oldukça dikkat ediyoruz. Uyumlu ortaklıklar kurup kuramayacağımızı anlamaya çalışıyoruz. İkinci aşama olarak çözülen problemi iyi anlamaya gayret ediyoruz. Birçok ekiple düzenli aralıklarda bilgi paylaşımı yapıyoruz; planlarını, yönetim tarzlarını uzun bir vadede anlamaya ve takip etmeye dikkat ediyoruz. Katma değerimizin maksimize olabileceğini düşündüğümüz, yatırım tezimize en uygun döneminde, girişimlerle daha yakın bir temasa girerek, daha ince bir bakışla analizlerimizi tamamlıyoruz. Devamında, yatırım ekibinin ve partnerlerin yorumları sonucu pozitif ise sözleşme aşamasına geçerek sürece olumlu olarak devam ediyoruz."
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap