Gyroscoping Games, WePlay Ventures’tan tohum yatırım aldı

Digi Game Startup Studio bünyesinde kurulan Gyroscoping Games, yıllardır milyonlarca oyuncu tarafından oynanan ve dünyada çok başarılı örnekleri olan city-builder türünde oyunlar geliştiriyor.
Gyroscoping Games, WePlay Ventures’tan tohum yatırım aldı

Bilgisayar oyunları geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Gyroscoping Games, WePlay Ventures’tan tohum yatırım aldı. Digi Game Startup Studio bünyesinde kurulan Gyroscoping Games, yıllardır milyonlarca oyuncu tarafından oynanan ve dünyada çok başarılı örnekleri olan city-builder türünde oyunlar geliştiriyor.

Paylaşılan bilgilere göre Gyroscoping Games, 2,2 Milyon TL değerleme ile WePlay Ventures’dan tohum yatırım aldı. Alınan yatırımı ekibini büyütmek için harcayacak olan Gyroscoping Games, önümüzdeki Eylül ayında ise yeni oyununu oyuncuların beğenisine sunmayı hedefliyor.

Gyroscoping Games'in yeni oyunu olan “Right to Asylum” günümüzün en önemli problemlerinden biri olan mülteci sorununa dikkat çekiyor. Eylül ayında gerçekleşecek lansman ile piyasaya çıkacak olan Right to Asylum, yayınlanacak olan DLC'ler ile güncelliğini de koruyacak.

Right to Asylum ile sadece eğlenceli bir oyun deneyimi sunmanın yanı sıra dünyadaki problemlerin başında gelen mülteci sorununa da dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirten Gyroscoping Kurucusu Eray Ağaçdoğrayan, her yıl binlerce insanın farklı sebeplerden dolayı iltica ederek mülteci olarak hayatını idame ettirmeye başladığını dile getirdi.

WePlay Ventures gibi önemli ve oyun alanına odaklanmış bir yatırım şirketinden yatırım almış olmaktan, onlarla aynı düşünceleri paylaştıklarını görmekten dolayı çok mutlu olduklarını da paylaşan Ağaçdoğrayan, aldıkları yatırım ile hızlı bir şekilde ekibi genişleterek mümkün olan en kısa sürede oyunlarını oyuncular ile buluşturmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Gyroscoping ekibi ile ilk tanıştıkları andan itibaren aynı vizyona sahip olduklarını gördüklerini ve Right to Asylum oyunları ile vermek istedikleri mesajdan çok etkilendiklerini belirten WePlay Ventures Yönetici Ortağı Bora Koçyiğit, bu yatırım ile 2021 yılındaki 4. toplamda 7. yatırımlarını açıklamış olduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.