Tüketici elektroniği ürünlerini kiralayabileceğiniz platform: Kiralabunu

Tüketici elektroniği ürünlerini kiralayabileceğiniz bir platform olarak hizmet sunan Kiralabunu, Simon Sinan Ventura, Cenk Yılmaz ve Alper Erdem tarafından kuruldu.
Tüketici elektroniği ürünlerini kiralayabileceğiniz platform: Kiralabunu

1, 3, 6 ve 12 aya kadar tüketici elektroniği ürünlerini kiralayabileceğiniz bir platform olarak hizmet sunan Kiralabunu, tüketici elektroniği fiyatlarının arttığı ve ödeme seçeneklerinin de kısıtlı olduğu günümüz kullanıcıların kiralayarak da olsa bu ürünlere ulaşmasını hedefliyor.

Simon Sinan Ventura, Cenk Yılmaz ve Alper Erdem tarafından kurulan Kiralabunu, 1 Ocak 2021 tarihinde hizmet vermeye başladı. Şu an için 9 kişilik bir ekip ile yönetilen Kiralabunu, 5 ay gibi bir süre içinde geliştirildi. Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan Kiralabunu, 11 farklı kategoride 100'e yakın ürün sunuyor.

Kiralabunu'nun ürün sunduğu kategoriler arasında ise aksesuar, anne ve bebek, bilgisayar, ev aletleri, giyilebilir cihaz, kamera, kişisel bakım, spor ve outdoor, tablet, teknoloji ve telefon yer alıyor. Kiralamak istediğiniz ürünleri seçtikten sonra yalnızda 1 aylık kira bedeli tahsil edilerek ödeme adımı tamamlanıyor.

Ödeme adımının ardından ise kimlik bilgileri ve Findeks kredi notu sorgulama aşamaları geliyor. Maksimum 3 saat içinde bu aşamaların teyidini yapan platform, kiralanan ürünü 3 - 5 iş günü içinde kullanıcıya ulaştırıyor. Kiralabunu tarafından paylaşılan bilgilere göre şu an sistemde 1 ay içinde 3. ürününü kiralayan aboneler bulunuyor.

Platformun 1 aylık abone seçeneği çoğunlukla ürünleri almadan önce denemek isteyen araştırmacı tüketici segmentinin beğenisi için sunulmuş durumda. 3 ve 6 aylık kiralama süresi ise dönemsel ihtiyaca yönelik bireysel ve kurumsal müşteriler tarafından ilgi görüyor.

Ögrenciler, sık seyahat eden profesyoneller ve daha birçok farklı kullanıcı segmenti ihtiyaçlarını gidermek için kısa süreli kiralamalar gerçekleştirebiliyor. 12 aylık kiralama seçeneği ile ise uzun dönem kiralama yapmak isteyen ya da her sene son teknolojik ürünü kullanarak güncel kalmayı seven kullanıcılar için çözüm sunulmuş durumda.

Paylaşılan bilgilere göre ilk ayında 350 bin TL envanter değerine yakın teknolojik cihaz kiralama talebi alan Kiralabunu, bu talebin yüzde 50'den fazlasını başarıyla sonuçlandırdı. Şu an için 18 - 30 yaş aralığındaki erkek tüketicilerin yoğun ilgi gösterdiği girişim, 1 ayda 100’e yakın ürün kiralama performansı gösterdi.

2021 yılının ilk çeyreğinde toplam abonesini 300'e çıkarmayı hedefleyen girişim, yılın sonunda ise 1500 aboneye ulaşmayı amaçlıyor. Hem ülkemizde kurumsal kiralama yapan belirli firmalar ve tüketici marketleri hem de yurt dışındaki çözümler ile rakip konumda olan Kiralabunu, tüketicilere aylık kolay ödemeler, hasar durumunda geçerli onarım garantisi ve kiralama sonrasında kiracıya sunulan avantajlı satın alma seçenekleri sunması ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.