E-ticaret sitelerinin artırılmış gerçeklik deneyimi sunmasına odaklanan girişim: ART Labs

E-ticaret sitelerinin kodlama yapmadan, eforsuz bir şekilde artırılmış gerçeklik (AR) deneyimi yaratabilmesine odaklanan ART Labs, 3D modellerin üretilmesini, AR deneyiminin yaratılmasını ve tüm sürecin düzenli bir şekilde yönetilebilmesini sağlıyor.
E-ticaret sitelerinin artırılmış gerçeklik deneyimi sunmasına odaklanan girişim: ART Labs

Derin teknoloji girişimi ART Labs'in, ön-tohum yatırım turunu 2 milyon dolar değerleme ile tamamladığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Bu haberimizde ise ART Labs girişiminin detaylarına yakından bakacağız. Kworks'un desteği ve Tübitak 1512 BiGG katkısı ile 2019 yılının Mayıs ayında Uğur Yekta Başak, Dr. Mahdi Kazempour ve Sercan Demircan tarafından kurulan ART Labs, şu an için 13 kişilik bir ekibe sahip.

E-ticaret sitelerinin kodlama yapmadan, eforsuz bir şekilde artırılmış gerçeklik (AR) deneyimi yaratabilmesine olanak sağlayan bir platform olarak hizmet veren ART Labs, 3D modellerin üretilmesini, AR deneyiminin yaratılmasını ve tüm sürecin düzenli bir şekilde yönetilebilmesi konusunda bir çözüm sunuyor.

ART Labs müşterileri ev dekorasyon kategorisinde ürünlerin sadece tasarım dosyalarından çok hızlı bir şekilde AR için 3D görselleri oluşturabiliyor. ART Labs, ayakkabı, moda aksesuarları, sanat ürünleri, oyuncak ve yemek gibi ürün kategorilerinde ise en gerçekçi ve kaliteli görselleri oluşturmak için bir 3D tarama hizmeti de sunuyor.

Görüntü işleme ve yapay zekadan gücünü alan bulut yazılımı sayesinde yüksek kaliteli ve düşük boyutlu 3D görselleri, 3D artist dokunuşuna ihtiyaç kalmadan hızlıca oluşturabilen ART Labs, gerekli çekim işlemlerini de üstleniyor. 

E-ticaret sağlayıcıları, bunlara ek olarak ART Labs tarafından geliştirilen entegrasyon seçeneği ile proje başına sadece birkaç satır kod ekleyerek ve SKU'larını (Stock Keeping Unit) panel üzerinden eşleyerek AR deneyimi yaratmış oluyorlar.

Eşleştirilen SKU'ların 3D görsellerinin web ve mobil uygulamalarda yayınlanması ise tek tuş ile sağlanabiliyor. Tüm sürecin yönetilmesini ve kalite kontrol aşamalarının sağlanmasını da ART Labs tarafından sunulan içerik yönetim sistemi ile çözülüyor.

ART Labs'in yeme-içme sektörü için özel olarak geliştirdiği ilk ürünü olan Diner, kısıtlamaların olmadığı 5 ay içinde 3 ülkede (Türkiye, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri) 200'den fazla ödeyen üye restorana ve aylık 40 bin aktif kullanıcıya ulaştı.

Özellikle yurt dışında Vertebrae, Cappasity ve Vntana gibi rakiplere sahip olan ART Labs, 3D görsellerin oluşturulması konusundaki ölçeklenebilir altyapıları ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Yukarıda da belirttiğimiz üzere kısa zaman önce 2 milyon dolar değerleme ile yatırım alan ART Labs, SaaS modeli ve aylık üyelik ücretleri ile gelir elde ediyor.

2021 yılı içinde şirket değerlemesini 5'e katlayarak uluslararası VC'lerden tohum yatırımı almayı hedefleyen ART Labs, uzun vadede AR-ticaret alanında global arenada lider şirket olmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.