Webrazzi E-ticaret 2021'in ilk tur konuşmacıları belli oldu

Bu senenin ilk konferansı, her sene olduğu gibi Webrazzi E-ticaret 2021 olacak. Webrazzi E-ticaret 2021'i 17 Şubat 2021 tarihinde online olarak gerçekleştireceğiz.
Webrazzi E-ticaret 2021'in ilk tur konuşmacıları belli oldu

Yılın başında offline konferanslarla başladığımız 2020, pandemiyle birlikte online konferanslarla bitmişti. Hatırlatmak gerekirse geride bıraktığımız yıl Webrazzi Dijital 2020, Webrazzi Developer 2020, New HR Summit 2020, Webrazzi Summit 2020 ve son olarak Webrazzi Fintech 2020 etkinliklerimizi online olarak gerçekleştirdik. 

Geçtiğimiz yılın sonunda ise Webrazzi'nin 2021 konferans takvimini sizlerle paylaşmıştık. Bu sene henüz pandeminin sona ermemiş olmasını göz önünde bulundurarak konferanslarımızın bir kısmını online, bir kısmını ise offline olarak gerçekleştirmeye karar verdik. Dilerseniz konferans takvimimize buradan göz atabilirsiniz.

Bu senenin ilk konferansı, her sene olduğu gibi Webrazzi E-ticaret 2021 olacak. 17 Şubat 2021 tarihinde online olarak gerçekleştireceğimiz Webrazzi E-ticaret 2021'de perakendeden geleneksel markaların dijital rekabetine, e-ticaret dünyasında yaşanan rekabetten pazar yerlerine, çok kanallı pazarlamadan pandemi döneminde e-ticarete birçok konu gündemimizde olacak.

Şimdi ise Webrazzi E-ticaret 2021'nin birbirinden değerli ve alanında uzman ilk tur konuşmacıları belli oldu. 

Barış Akyürek (Mavi, Chief E-Commerce Officer):

2002 Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu olan Barış Akyürek, İstanbul Kültür Üniversitesi Finans Yönetimi yüksek lisans derecesine sahiptir. Profesyonel iş hayatına 2002 yılında Citibank’ta Bireysel Bankacılık bölümünde başlayan olan Barış Akyürek, 2008 yılında Boyner’de çalışmaya başlamıştır. Morhipo.com’da IT, İş Geliştirme ve Bütçelemeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almıştır. Hızlıal.com’da IT, İş Geliştirme ve Bütçelemeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır. 2015 yılında Boyner bünyesine geri dönen Barış Akyürek, Beymen “E-Ticaret Direktörü” olarak çalışmıştır. 2016 yılında “Wepublic Business Director” olarak görevlendirilmiştir. 2017 yılında ise mevcut görevine ek olarak “Boyner E-Ticaret Direktörü” görevini üstlenmiştir. Barış Akyürek 1 Kasım 2017'den bu yana Mavi’de Chief E-Commerce Officer olarak çalışmaktadır.

İdil Kesten (Gemius, Türkiye Ülke Müdürü):

İdil Kesten, 2013 yılından beri dijital reklam teknoloji ve medya araştırmaları alanlarında faaliyet gösteren Gemius’un Türkiye ve Ortadoğu ofisini yönetmektedir. Gemius öncesinde comScore’un Türkiye’deki ürün ve hizmetlerinden sorumlu İş Geliştirme Müdürü olarak çalıştı. Kesten, Galatasaray Üniversitesi mezunudur.

İlyas Teker (Mosanta, Kurucu):

İlyas Teker, az markaya, özel olarak hazırlanan SEO danışmanlığı veren Mosanta.com’un kurucusu. Toplamda 11+ yıldır SEO alanında Pegasus, Coca-Cola, adidas, Sony gibi 200’den fazla markaya Türkiye, Avrupa ve Amerika’da SEO danışmanlığı verdi. Uzun bir süre Amerika, Chicago’da SEO Direktörü olarak çalıştı. Dijital pazarlama ile ilgili konferansların yanında İlyas, popüler bir çok pazarlama dergisi ve web sitesinde makaleler yazıyor. Ayrıca İngiltere’de faaliyet gösteren DeepCrawl şirketinin danışman kurulunda yer alıyor.

Kaan Çelikmen (Fiba Retail, Head of E-Commerce & Digital Marketing)

1999-2003 yılları arasında Işık Üniversitesi'nde İşletme eğitimi alan Çelikmen, yüksek lisans eğitimlerini ise Middlesex University ve Özyeğin Üniversitesi'nde tamamladı. 2006 ve 2007 yılları arasında Londra'da Gap Inc.'de Sales Associate olarak görev alan Çelikmen, 2007'de Store Manager olarak görev yapmaya başladığı Fiba Retail'da yıllar içinde çeşitli pozisyonlarda görev aldı. Çelikmen, 2016 yılından beri Fiba Retail'ın Head of E-Commerce & Digital Marketing'ı olarak görev yapıyor.

Kerem Bozokluoğlu (insider, Shareholder & Director of Turkey):

Anadolu Üniversitesi Elektrik, Elektronik ve İletişim Mühendisliği mezunu olan Kerem Bozokluoğlu, 2007 ve 2013 yılları arasında Vatan Bilgisayar'da çeşitli pozisyonlarda çalıştı. Daha sonra yaklaşık 2 sene boyunca Media Markt'ta görev alan Bozokluoğlu, 2013 yılında Kaclitreyakar adlı bir girişimin kurucu ortağı oldu. Kerem Bozokluoğlu, 2015 yılında beri Insider bünyesinde çeşitli pozisyonlarda görev alıyor. Bozokluoğlu, 2017 yılından beri Insider Türkiye Direktörü olarak görev yapıyor. 

Murat Emirdağ (Hepsiburada, CEO):

İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nden Makine Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği bölümlerinden birlikte mezun olmuş ve lisansüstü diplomasını New York’da bulunan Columbia Üniversitesi’nde Columbia Business School’dan Pazarlama ve Yönetim dalında almıştır. ABD merkezli danışmanlık ve yatırım firması M-Factory Ventures’i kurmadan önce; San Francisco ve Seattle’da Instacart, Zynga ve Microsoft gibi sektörlerinde lider teknoloji şirketlerinin dünya merkezlerinde üst düzey yöneticilik yapmıştır. Ayrıca, kariyerinin önceki yıllarında The Boston Consulting Group New York ofisinde çalışmalarda bulunmuş ve Unilever’de onde gelen tüketici markalarında yöneticilik görevleri üstlenmiştir. Murat Emirdağ, Şubat 2019'dan beri Hepsiburada’nın CEO’su olarak görev yapıyor.

Özge Doğan (Gratis, CEO):

1998-2002 yılları arasında ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini alan Doğan, daha sonra Harvard Business School'da MBA eğitimini tamamladı. 2002-2007 yılları arasında Procter & Gamble'da görev alan Özge Doğan, Bain & Company, HAL Investments gibi şirketlerde farklı pozisyonlarda çalıştı. Doğan, 5 yıldan uzun bir süre Atasun Optik'de COO olarak görev aldı. Joker ve Soobe şirketlerinde genel müdürlük görevini üstlenen Özge Doğan, 2019 yılından beri Gratis'in CEO'su olarak görev yapıyor.

Özge Karadaş (TheDigital360, Kurucu):

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Karadaş, San Diego State University ve National University'de yüksek lisans eğitimini aldı. Merrill Lynch, Beko, D-Smart ve Türk Telekom gibi şirketlerde üst düzey pozisyonlarda görev alan Karadaş, 2018 ve 2020 yılları arasında Evyap'ın Global Ecommerce Director'ı olarak görev yaptı. Karadaş, geçtiğimiz sene TheDigital360'ı hayata geçirdi.

Salih Yılmaz (LC Waikiki, Genel Müdür Yardımcısı):

1976 İstanbul doğumludur. İTÜ İşletme Mühendisliğinden mezun olduktan sonra MBA eğitimini New York-ABD’de Baruch College – Zicklin School of Business’ta tamamlamıştır. 11 yıl Amerika’da çeşitli şirketlerde farklı pozisyonlarda görev yaptıktan sonra 2009 yılında Türkiye’ye dönerek LC Waikiki’de çalışmaya başlamıştır. 2010 yılında LC Waikiki’nin e-ticaret projelerine başlamış ve halen firmanın e-ticaret operasyonlarında görev yapmaktadır.

Sedat Yıldırım (istegelsin, CEO):

Sedat Yıldırım İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Sedat Yıldırım, 2002 yılında İTÜ Bilgi Sistemleri Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. İş hayatına 1997 yılında Boyner Grubu’nda Bilgi Sistemleri uzmanı olarak başlayan Yıldırım 2006 - 2014 arasında Beymen’de operasyondan sorumlu genel müdür yardımcısı olarak çalışırken kurum bünyesinde 8 yıl boyunca sürdürdüğü teknoloji, lojistik sorumluluklarının yanı sıra bu süreçte Beymen.com’un da kuruluş sürecinde aktif olarak rol aldı. 2018’de Yıldız Holding’e e-ticaret genel müdürü olarak transfer oldu. Sektör incelemesi sırasında e-ticarette süpermarket pazarındaki ihtiyacı gördü ve 1 yıl içerisinde istegelsin'i kurdu.

Semih Muşabak (SiPay, CEO):

FMV Işık Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği mezunu olup yüksek lisans eğitimine de aynı bölüm ve kurumda devam etmiş olan Muşabak, 9 yıllık sektör deneyimine sahip. Kariyeri boyunca büyük bankalara denetim ve danışmanlık yapan Muşabak, profesyonel kariyerine 2012 yılında KPMG Türkiye’de BT Denetçi olarak başladı. Aynı kurumda BT Denetçi Müdürü, Veri Analitiği Teknik Lideri ve Kıdemli Yönetici BT Danışmanı pozisyonlarında görev aldı. Kariyeri boyunca holdinglere, e-para ve ödeme kuruluşlarına danışmanlık veren Semih Muşabak fintech ve veri analizi konusunda uzmanlığa sahip.

Serkan Uğraş Kaygalak (Türkiye İş Bankası, Genel Müdür Yardımcısı):

İş Bankası'nda 29 Temmuz 2020’den beri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Serkan Uğraş Kaygalak, 24 yıllık deneyimine, 1997 yılında İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş olarak başladı. Kaygalak, şirket içerisinde çeşitli görevlerde faaliyet göstermiş; 2006 yılında Hazine Bölümü Müdür Yardımcılığı'na, 2008 yılında Tarsus Şube Müdürlüğü’ne, 2010 yılında Teftiş Kurulu Başkanlığı bilgi sistemleri denetiminden sorumlu Başkan Yardımcılığı’na, 2013 yılında Kartlı Ödeme Sistemleri Bölüm Müdürlüğüne atanmıştır. 2020 yılında Ödeme Sistemleri Ürün, Ödeme Sistemleri Ekosistem, Bireysel Kredi ve Kart Operasyonları, Sermaye Piyasaları ve Özel Bankacılık Pazarlama ve Satış’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na atanmıştır. 1975 yılında Bingöl’de doğan Serkan Uğraş Kaygalak, 2018 yılında Harvard Business School’da Advanced Management Programını tamamlamış, 1997 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. Evli ve bir çocuk babasıdır. Serkan Uğraş Kaygalak ödeme sistemleri, finansal teknolojiler, sermaye piyasaları ve bankacılığın geleceği konularında uzmanlaşmıştır.

Şevin Ballıktaş (Usersdot, Kurucu Ortak-CEO):

Şevin Ballıktaş, perakendeciler ve üreticiler için zamandan tasarruf etmek, dijital payı artırmak ve daha fazla satış yapmak için hızla büyüyen yeni nesil bir e-ticaret veri şirketi olan Usersdot'un Kurucu Ortağı ve CEO'sudur. Ayrıca İyilik Paylas Sosyal Bağış Platformu'nun kurucularından biridir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden mezun oldu. Mezuniyetin ardından, Procter and Gamble, Philips, NN Investment ve Colgate gibi çok uluslu şirketlerde 10 yıldan fazla çalıştı ve burada e-ticaret, e-ticaret pazarlama, dijital pazarlama deneyimi edindi.

Uğur Sennaroğlu (Vodafone, Head Of Marketing & E-Commerce):

Uğur Sennaroğlu Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra Denizbank’ta Yazılım Mühendisi olarak kariyerine başladı. Denizbank’tan başka şu anda dünya çapında 20 banka tarafından kullanılmakta olan bir bankacılık platformunun geliştirilmesinde önemli rol oynadı. Daha sonra, dijital projeler bölümüne geçti ve Facebook’un dünyadaki ilk bankacılık uygulaması olan Facebook Bankacılık projesini geliştiren ekibin içinde yer aldı. Bir yıl kadar dijital yazılım projelerini yönettikten sonra Denizbank Dijital Bankacılık Bölümü Bulut Bankacılık Platformları ve Dijital Ödeme Sistemleri Bölüm Başkanı olarak atandı. Garanti Bankası Dijital Ürün ve İş Geliştirme Yöneticisi olarak görev aldıktan sonra Vodafone'a geçen Sennaroğlu, Nisan 2020'den bu yana Vodafone'un Head Of Marketing & E-Commerce'ı olarak görev yapıyor.

Yomi Kastro (Inveon, Kurucu & Yönetici Ortak)

Yomi Kastro, Inveon ve Inventures’ın Kurucusu ve Yönetici Ortağı’dır. 2006’da, kurumsal şirketlere e-ticaret yazılım, altyapı çözümleri ve dijital büyüme danışmanlığı sunan Inveon’u kurdu.  Perakende ve hızlı tüketim ürünleri sektörlerinde şirketlere dijital ticaret ortağı olarak hizmet veren Inveon, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketinden biri olarak 3 yıl üst üste Deloitte Teknoloji Fast 50 ödülünü almaya hak kazandı.  Aynı zamanda 2009 yılında internet girişimlerine erken aşamada yatırım yapan ve teknoloji desteği veren Inventures’ı kuran Kastro, 20’den fazla başarılı internet girişiminin yatırımcısı ve/veya yönetim kurulu üyesidir. Kastro, kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Girişimcilik Vakfı’nın ve TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği’nin Yönetim Kurulu’nda yer almaktadır.

Sponsorlar

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.