Eski Peak Games, Zynga ve Riot Games çalışanlarının yanına bir de Rina Onur Şirinoğlu'nu eklerseniz ne olur? Anlatayım...

Peak Games, Zynga, Riot Games gibi Türkiye ve dünyanın en önemli oyun şirketlerinde çalışmış değerli isimler ile Peak Games kurucu ortağı ve 500 Istanbul yatırım fonundan tanıdığınız Rina Onur Şirinoğlu'nun kurdukları oyun şirketi Spyke Games'i ve ilk yatırımını sizlerle paylaşıyoruz.
Eski Peak Games, Zynga ve Riot Games çalışanlarının yanına bir de Rina Onur Şirinoğlu'nu eklerseniz ne olur? Anlatayım...

Haberin başlığında sormuş olduğum sorum çok açık, cevabı da elbette tahmin edebileceğiniz gibi bu ekip bir araya gelirse yeni bir oyun şirketi olur, peki başka ne olur? Onun da cevabı haberin devamında, okumaya devam edebilirsiniz çünkü anlatmaya başlıyorum.

Öncelikle büyük olasılıkla ekibin yakın çevresinde değilseniz ya da şirketle bugüne kadar iş görüşmesi gibi bir iletişiminiz olmadıysa söz konusu girişimin ismini henüz duymamışsınızdır. O zaman sizi Spyke Games ile tanıştırayım ve hemen detaylara geçeyim...

Eski Peak Games çalışanlarından Remi Onur (kendisi aynı zamanda HemenKiralik.com'un da kurucusuydu), Peak Games ve sonrasında Zynga'da çalışmış olan Barkın Başaran ve Fuat Coşkun'un yanı sıra, eski Riot Games çalışanı Cem Mithat Madra'ın kurucu ortak olduğu Spyke Games'te, girişte de bahsettiğim gibi ilginizi çekecek bir diğer isim daha yer alıyor.

Peak Games'in kurucu ortaklarından ve hali hazırda 500 İstanbul'un da ortağı olan Rina Onur Şirinoğlu da Spyke Games'te hem kurucu ortak hem de yönetim kurulu üyesi olarak yer alıyor.

500 Istanbul'daki mevcut pozisyonu sebebiyle günlük operasyondan ziyade şirketin yatırım süreçlerini yöneten Rina Onur Şirinoğlu, açıkcası işini de iyi yapmış gözüküyor ki şirket daha tohum yatırım aşamasında henüz duyurulmamış olsa da çok önemli bir yatırım miktarına imza attı.

İlk tohum yatırımı 5 milyon dolar...

Henüz çok yeni kurulmuş olan Spyke Games, yatırım turunu aslında 26 Kasım 2020'de kapatmış ancak herhangi bir açıklama yapmamış. Zaten şirketi de sektör jargonunda "stealth mode" dediğimiz gizli modda devam ettiriyorlar. O yüzden fazla da su yüzüne çıkmak istemiyorlar. Ancak tabi ki iki kişinin bildiği sır değildir ve konu radarımıza girdiği için şu anda okuduğunuz haberle karşınızdayız. O zaman şimdi biraz daha detaya girelim...

Söz konusu yatırımı Santa Monica merkezli ve oyun yatırımlarına odaklı Griffin Gaming Partners gerçekleştirmiş. Yaptığımız araştırma sonrasında gördüğümüz kadarıyla Griffin Gaming Partners şirkete 25 milyon dolar değerleme üzerinde 5 milyon dolar yatırmış. Söz konusu yatırım sonrasında da Spyke Games'in %20 hissesine sahip olmuş.

İlk oyun yaz aylarında gelecek...

Henüz yayınlanmış oyunu olmayan Spyke Games'in casual oyunlar yapacağını ve ilk oyunlarının da yaza doğru çıkacağını öğrendim. Bu arada yanlış olmasın hyper-casual değil, casual oyunlar yapacaklar... Ek olarak hedeflerinin de, Türkiye'den Peak Games'te olduğu gibi yine milyar dolarlık bir şirket çıkarmak olduğunu söyleyeyim.

Kişisel fikrimi soracak olursanız, ekibin tecrübesinin yanı sıra ilk alınan yatırım boyutu da bu hedefi gerçekleştirmek için ekipmanlarının yeterli olduğunu gösteriyor. Umarım şansları da aynı şekilde yüksek olur ve önümüzdeki yıllarda sektörde ihtiyaç duyduğumuz unicornlara ve tabi ki dolaylı olarak yabancı yatırımcılara yenileri eklenir.

Spyke Games ile ilgili gelişmeleri takip edeceğiz ve gelişmeleri aktaracağız. Ben şimdilik tüm ekibe başarılar diliyorum ve aldıkları yatırım için de tebrik ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.