Instagram'ın yeni "yakın zamanda silinenler" özelliği

Silinen içerikler, yeniden paylaşılmak üzere 30 gün boyunca, hikayeler ise 24 saat boyunca bir dosyada tutulacak. Bu süre zarfında yeniden paylaşılmayan içerikler, otomatik olarak silinecek.
Instagram'ın yeni

Instagram yayınladığı yeni bir özellik ile silinmiş gönderilerinizi yeniden paylaşmanızı kolaylaştıracak. "Yakın zamanda silinenler" isimli özellik, fotoğraflar, hikayeler, videolar, "reels"ler ya da IGTV videoları farketmeksizin sildiğiniz gönderileri yeniden gözden geçirmenizi ve aralarından seçtiklerinizi yeniden paylaşmanızı sağlayacak. 

Instagram'ın bu özelliği yayına almasının sebebi ise; içerik paylaşımını artırmanın yanı sıra bazı hacklemelerin de önüne geçmek. Zira hackerlar bir hesabın kontrolünü ele geçirdiğinde içindeki içerikleri silmeye başlıyor. Hesaplarını Hackerın elinden alan kullanıcılar bu sayede içeriklerine daha kolay kavuşabilir. 

Bugünden itibaren, silinen içerikler söz konusu olduğunda; kullanıcılar, kısa mesaj veya e-posta üzerinden hesap sahibi olduğunu onaylamak durumunda. Bu kural, sadece içeriklerin silinmesinde değil aynı zamanda silinen içeriklerin yeniden paylaşılma sürecinde de geçerli olacak

Silinen içerikler, bir dosyada 30 gün boyunca tutulacak ve eğer yeniden paylaşılmadıysa, otomatik olarak silinecek. Silinen hikayeler için ise bu süre 24 saat. Bu özelliğe erişmek için Ayalrlar'dan Hesap sekmesine gitmeniz ve Yakın Zamanda Silinen seçeceğine basmanız gerekiyor.

Instagram, şimdiye kadar kullanıcı deneyimi tarafında eski içeriklerin her zaman paylaşılabilir olmasına dikkat etti. Bu noktada Instagram'ın ana şirketi Facebook'un Anılar sekmesini platformuna uyarladığını hatırlatalım. Hikayeler'in Oluştur kısmına "Anılar" özelliği ekleyen Instagram, kullanıcılara bildirimler aracılığıyla hatırlatmalarda da bulundu. Bu sayede Instagram, platformu için daha fazla içerik, etkileşim ve veri kazanıyor. Silinen öğelerin yeniden paylaşılabilmesi de bu felsefenin bir parçası.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.