Abonelik bazlı kutularda düzenli satın alma gerektiren kategoriler öne çıkabilir

Global ölçekte 7.000 kadar olduğu düşünülen abonelik bazlı servisler COVID-19 ile abone sayılarını artırırken düzenli olarak belli ürünleri müşterilere ulaştıran girişimlerin daha çok öne çıkması bekleniyor.
Abonelik bazlı kutularda düzenli satın alma gerektiren kategoriler öne çıkabilir

Türkiye'de bir dönem kozmetik kutuları ile adı duyulan abonelik bazlı kutuların kullanımının e-ticaretin artması ve müşterilerin yenilik arayışı nedeniyle önümüzdeki dönemde artacağı tahmin ediliyor. Son 5 sene içinde neredeyse 5 katına çıkarak 15 milyar $ civarında bir değerlemeye ulaşan pazarın gittikçe rekabetin arttığı dijital alışverişte farklılaşmak için öne çıkacağı düşünülmekte. 

Salgın döneminde kutu aboneliklerinin globalde - özellikle ABD'de - iki katına çıktığı belirtiliyor. Kozmetik ve kişisel bakım kategorisi satışlarında görülen artışa katkısı olan kutuların farklı ihtiyaçları olan müşteriler için kendilerine özel içerikleri seçme, sık kullanılan ürünleri düzenli eve teslim alma ya da yeni ürün deneme gibi özellikleriyle abonelik bazlı kutuların hedef kitlesi çalışan, beyaz yaka ve traş bıçağı, köpüğü gibi sık kullanılan ürünler nedeniyle biraz daha erkek ağırlıklı şeklinde öne çıkıyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.