Yatırımcı Bill Gurley'den GameStop yorumu: "Küçük balıklar, köpek balığını yedi."

Gurley, "Köpek balıkları, bu kumar oynanan çevrelerde her zaman küçük balıkları yedi. Şimdi küçük balıklar ayaklandı ve köpekbalığını alaşağı etti." dedi. Bu hikayeden etkilenen MGM ise kitap ve film anlaşması için kolları sıvadı.
Yatırımcı Bill Gurley'den GameStop yorumu:

Benchmark Ventures yatırımcılarından Bill Gurley, Reddit kullanıcılarının GameStop hareketini yorumladı. Gurley,  sade vatandaşların Robinhood ile birer amatör yatırımcıya dönüşmesinden ve düşüşe oynayan kurumsal yatırımcılar ile büyük serbest yatırım fonlarını faka bastırmasından etkilendiğini açıkladı. 

Bilmeyenler için Gurley'nin Silikon Vadisi'nin önde gelen yatırımcıları arasında yer aldığını belirtelim. Bill Gurley, yatırım çevrelerinde; A serisinde Uber'e yaptığı yatırım ve Uber kurucu ortağı Travis Kalanick'e açtığı dava ile tanınıyor.

Başarılı yatırımcı, olayın gerçekleştiği dönemde gösterdiği tepkiyi şöyle açıklıyor: "Bundan iki hafta önce 18 yaşındaki evladımı tutup; "bana Reddit'i öğretmelisin." dedim."  Buna ek olarak Bill Gurley, yükselen GameStop ve AMC Theaters hisselerinin ardından sadece meraktan Walll Street Bets Discord sunucusuna katıldığını da belirtti. 

Gurley, pek çok kişinin de belirttiği üzere amatör yatırımcıların, kurumsal yatırımcılar üzerinden eskisinden çok daha fazla etkisi bulunduğunu söyledi. 

Köpek balıkları, bu kumar oynanan çevrelerde her zaman küçük balıkları yedi. Şimdi küçük balıklar ayaklandı ve köpek balığını alaşağı etti. Böylece diğer köpek balıkları da söz konusu köpek balığını yemeye başladı.

GameStop krizinde kritik rol oynayan Robinhood ise geçen hafta aldığı 1 milyar dolarlık acil durum yatırımının ardından,  Pazartesi günü 2.4 milyar dolarlık yatırım aldı. Politikacılar ve halk tarafından tepki gören Robinhood, GameStop hisse alım-satımını kısıtlamıştı. 

GameStop'un hikayesi kitaba ve filme dönüşüyor

Bill Gurley, ayrıca, amatör yatırımcılar tarafından pazarda yaratılan devasa dalgaların hikayesinin, harika bir roman olabileceğini de söyledi. Hatırlarsanız ABD'de 2008'de yaşanan emlak krizinin, bir süre sonra "Big Short" filmine dönüştüğünü görmüştük. Film stüdyosu MGM de Gurley ile aynı fikirde olmalı ki; bu finansal krizi başarılı bir yapıma dönüştürmek için kolları sıvadı

GameStop'un hikayesini anlatan The Antisocial Network isimli kitabın haklarını alan MGM, kitabı yazması için Ben Mezrich ile anlaştı. Ben Mezrich, daha önce David Fincher çektiği  "The Social Network" yapımının kitabını yazmıştı. Bu yeni kitabın filme dönüştürülme sürecini ise prodüktör şapkasıyla The Winklevoss kardeşler üstleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.