Üç boyutlu nesneleri analiz eden ve dijitalleştiren yapay zeka girişimi Physna, 20 milyon dolar yatırım aldı

Cincinnati, Ohio merkezli yapay zeka girişimi Physna, Sequoia Capital'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.
Üç boyutlu nesneleri analiz eden ve dijitalleştiren yapay zeka girişimi Physna, 20 milyon dolar yatırım aldı

Cincinnati, Ohio merkezli yapay zeka girişimi Physna, Sequoia Capital'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını 29 milyon dolara ulaştıran tura, Drive Capital da katıldı.

CEO Paul Powers ve CTO Glenn Warner, ürün tasarımlarını fikri mülkiyet hırsızlığından korumak için 2015 yılında Physna'yı kurdu. Ancak 2016'da şirket, üç boyutlu modelleri yazılımla anlaşılabilir verilere dönüştüren derin öğrenme teknolojileriyle fiziksel ve dijital dünya arasındaki boşluğu doldurmayı hedeflemeye başladı. 

Physna, üç boyutlu modellerin yapısını parçalıyor, analiz ediyor ve farklı modellerin birbiriyle nasıl ilişkili olduğunu belirliyor. Müşteriler, üç boyutlu modelleri, kısmi model, geometrik ölçümler veya model verilerinden başka hiçbir gerekmeden arama yaparak bulabiliyor. Physna'nın yapay zekası, açıklamaları, sınıflandırmaları, maliyeti ve malzemeleri tahmin ederek model eşleşmelerini buluyor. Platform, tüm yinelenen ve benzer parçaları, hatta karmaşık montajlardaki bileşenleri bile yüzeyler ve montajlardaki bileşenlerin tam konumunu ve miktarını gösteriyor.

Physna, teknolojisinin bir mühendis ekibi tarafından etiketlenen meta veriler ve bilgiler aracılığıyla mevcut modellerden öğrenebileceğini söylüyor. Teknoloji, üretim tahminleri yapmanın, maliyetleri, malzemeleri ve üretilebilirliği tahmin etmenin ötesinde, görünüşte geçmiş verilere dayanarak parça performansını tahmin edebilir ve potansiyel tasarım kusurlarını ortaya çıkarabiliyor.

Physna'nın kurumsal ürününe ek olarak şirket, fiziksel nesne araması için bir arama aracı sunan ve ayrı parçaların nasıl birbirine uyduğunu gösteren Thangs adlı bir arama motoru sunuyor. Physna, Ağustos 2020'de piyasaya sürüldüğünden bu yana, yüz binlerce insanın metne güvenmek yerine doğrudan modellerle arama yapmak için Thangs'ı kullandığını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.