Markaların ürün bilgilerini dijital kanallar için optimize eden CRwizard, 4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Markaların ürünle ilgili bilgilerini dijital kanallar için optimize eden SaaS platformu CRwizard, 4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.
Markaların ürün bilgilerini dijital kanallar için optimize eden CRwizard, 4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Markaların ürünle ilgili bilgilerini dijital kanallar için optimize eden SaaS platformu CRwizard, 4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre CRwizard, Yaman Alpata, Atakan Özel, Çağrı Emre Korkmaz ve Serkan Tutar'dan 4 milyon TL değerleme ile ilk tohum yatırımını aldı. Bu yatırım ile CRwizard ekibi, Türkiye pazarındaki büyümeyi hızlandırmayı ve ürünü global pazar için her ölçekten markanın kullanabileceği hale getirmeyi planlıyor.

CRwizard fikri yaklaşık 1 yıl önce AnalyticaHouse ekibinin e-ticaret markalarında gördüğü eksiklikler ve verimsizliklerden yola çıkarak ortaya konulup, fikrin yüksek potansiyeli göz önünde bulundurularak 2020 Mayıs ayında Cem Öyke, Ali İhsan Erdem ve Kıvanç Ünal ortaklığında kuruldu. Hızlı müşteri edinimiyle ilerleyen başarılı girişim, şu anda 20’den fazla partnerinin dijital pazarlama harcamalarının geri dönüşünü artırıyor.

CRwizard, ürünle ilgili bilgilerin dijital kanallar için tek çatı altında yönetildiği ve optimize edildiği tam donanımlı tek platform olma vizyonu ile ilerliyor. Şu anda markaların, Google, Facebook, Instagram, Criteo ve RTB House gibi çeşitli dijital pazarlama kanallarına, XML feed formatında sağladığı ürün bilgilerini performans bazlı optimize eden bir SaaS platform olarak hizmet veriyor. Bu sayede, dijital pazarlama kanallarında daha düşük maliyetle daha yüksek gelire ulaşılması sağlanıyor.

Yapılan bir araştırmaya göre; markalar dijital pazarlama faaliyetlerinde pazarlama yatırımlarının yüzde 20’sini gerçekleştirdikleri ürünlerden geri dönüş alamıyor. CRwizard, çok trafik alıp satışı olmayan tek varyantı kalmış veya stoğu azalmış ürünleri anlık tespit ederek, dinamik bir şekilde bu ürünlere yapılan yatırımı performansı yüksek ürünlere yönlendirebiliyor. Böylelikle dijital pazarlama kanalları için doğru olmayan ürünlere yatırım yapılmasını engelleyerek markaların ROAS (reklam harcamasının getirisi) değerini artırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.