Bizero'nun yarı-otonom teslimat robotu PİKA ilk teslimatını gerçekleştirdi

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre PİKA'nın ilk teslimatı geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşti
Bizero'nun yarı-otonom teslimat robotu PİKA ilk teslimatını gerçekleştirdi

Yerli girişim Bizero'nun yarı otonom kargo robotunu tanıttığını geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre ise Bizero Robotics'in yarı-otonom teslimat robotu PİKA (Paylaşımlı İnsansız Kargo Aracı) ilk teslimatını gerçekleşti.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre PİKA'nın ilk teslimatı geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşti. Otopilot yazılımı ile dünyanın herhangi bir yerinde konumlanan 1 pilotun 5 adete kadar kontrol edebildiği teslimat robotları, sipariş platformları aracılığıyla restoran market ve kurye filolarının hizmetine sunulacak.

8 ay içinde Ar-Ge çalışmaları tamamlanan PİKA, 2021 yılının Ocak ayı itibarıyla ön siparişe de açıldı. Aktif olarak faaliyet vermeye hazır olan yarı-otonom teslimat robotu PİKA, karantina sonrası Boğaziçi Üniversitesi ve çevresindeki restoranlardan başlayarak kampüsler, müstakil yerleşkeler ve işyerleri odaklı güvenli rotalarda hizmet vermeyi planlıyor.

Bizero Robotics'in PİKA üzerinde reklam giydirme ve iç ekranda reklam konumlandırmaya da olanak veren kurumsal projeler geliştirdiğini de belirtelim.

Bizero Robotics'in paylaştığı bilgilere göre 100 km'lik bir menzile ve değiştirilebilir bataryalara sahip olan PİKA, 30 kg'lık taşıma kapasitesi sunuyor. Maksimum 10 km/s hızına çıkabilen PİKA, üzerinde bulunan 3 adet kamera ile 360 derece görüntü sağlayabiliyor. Son olarak PİKA'nın 30 derece eğim çıkabildiğini ve kış koşullarında bile çalışabildiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.