Apple, tekrar dünyanın en çok satan ikinci akıllı telefon markası oldu

Counterpoint Research ve Canalys tarafından paylaşılan araştırma raporlarına göre Samsung, geçtiğimiz yılda da olduğu gibi en çok satan akıllı telefon markası oldu. 
Apple, tekrar dünyanın en çok satan ikinci akıllı telefon markası oldu

Rekabetin oldukça yoğun olduğu akıllı telefon pazarında 2020 yılında önemli değişiklikler yaşandı. Bugün Counterpoint Research ve Canalys tarafından paylaşılan araştırma raporlarına göre Samsung, geçtiğimiz yılda da olduğu gibi en çok satan akıllı telefon markası oldu. 

Samsung ilk sıradaki yerini korusa da kan kaybetmeye devam ediyor. Paylaşılan raporlara göre Samsung, 2020 yılında bir önceki yıla oranla pazar payını yüzde 14 oranında kaybetti. Pazar payını kaybetmesine rağmen Samsung'un ikinci sırada yer alan markadan 50 milyon adet daha fazla akıllı telefon sattığını da ekleyelim.

Fakat raporlara göre ikinci sırada önemli bir değişiklik oldu. Hatırlatmak gerekirse Huawei 2019 yılındaki başarılı satışlar elde eden Huawei, Apple'ı geride bırakarak ikinci sıraya yükselmişti. Sonrasında ise ABD'nin kara listesine giren Huawei, özellikle Google servislerini telefonlarında kullanamaması nedeniyle telefon satışlarında büyük bir düşüş yaşadı.

Counterpoint Research tarafından paylaşılan raporlara göre Huawei'in akıllı telefon satışları 2020 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 21 oranında düşüş yaşadı. Yaşanan düşüş sonucunda tüm yıla baktığımızda Apple tarafından geçilen Huawei, 2020 yılında en çok satan üçüncü akıllı telefon markası oldu.

Canalys'in raporuna baktığımızda Huawei'in yılın son çeyreğinde en çok satış yapan ilk 5 firma arasına giremediğini de görüyoruz. Bu durum son 6 yıl içinde ilk kez yaşandı. Tekrar ikinci sıraya çıkan Apple ise 2020 yılında bir önceki yıla oranla Counterpoint Research'e göre yüzde 3, Canalys'e göre ise yüzde 5 oranında satışlarını artırdı.

Listede dördüncü sırada yer alan Xiaomi ise hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Paylaşılan bilgilere göre Xiaomi, 2020 yılında 2019 yılına kıyasla satışlarını yüzde 17 oranında artırmayı başardı. Xiaomi'nin ardından ise Oppo, Vivo ve Realme markalarının geldiğini görüyoruz.

Satışlarını önemli ölçüde artıran markalardan biri olan Realme, 2020 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 65 oranında daha fazla akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Son olarak genel toplama baktığımızda Canalys'in raporuna göre 2020 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 7 daha az akıllı telefon satışı gerçekleştirildiğini görüyoruz. Counterpoint Research'e göre ise bu oran yüzde 10. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.